Members comments:

 =  "pergamente ale unei lumi"
Farcău Pavel
[08.Dec.04 13:45]
Vladimir, acum e toată poezia....sper să o pot descifra cum trebuie....ei bine, în prima strofă accentul cade, cred eu, pe partea asta "devenențială" a lumii...acea trecere prin chip, dar mai ales acea esfășurare a brațelor devenite pergamente ale unei lumi secătuite, pustii...după cum spui tu....totul înclină aici spre des-ființare....și totuși primul vers anunță o posibilă recuperare prin împăcare, împăcare - termen care ar traduce acea mișcare circulatorie de înstrăinare concomitent cu o re-venire ....dar la un alt nivel....acest nivel e sugerat de strofa 3....unde "inimi prin carne îmi ies pereche prooroci heruvimi".....versul din mijloc...acela cu scrisoarea...e genial....dar nu pot acum să fac legătura dintre el și strofa 1 și 2(adică ultima strofă)....versul mijlocitor...pare a oculta acel esse absolutizant al eului...și răstignirea lui în partea dinspre ceea ce este....dincoace de ceea ce anunță strofa 2 (ultima strofă)......cam asta ar fi......acum mi se pare necesar termenul "pentagramă".....
numai bine......
ps....să nu uit, e atît de prezent Zarathustra (dionisiacul ultimei strofe) aici...poate mă înșel

 =  In cant (at) de trecere
Andu Moldovean
[08.Dec.04 14:28]
Citesc cu greutate dezbarandu-ma de prejudecati, lucru pentru care nu pot decat sa multumesc autorului acestor prooroace de-sacralizari.
Cazut din psalm, raspopit, Azrail ne arunca in colturile pentagramei unde, ca sa nu ne zgariem mintile inca religioase, pune o "impacare rotunda" totusi "fumeganda".
Sunt multe de spus despre ce scrie Vladimir aici. Nu voi fi eu acela care sa o fac, oricat de mult as vrea.
Ca poezie, nu traieste in aerul imbibat cu miresme.
Ca magie, ma fac ca n-am inteles.
Ca mesaj, il primesc.
Cu drag,
Bobadil.
P.S.
Pentru Pavel: legatura e clara: cu acel vers Vladi se trimite in ultima strofa... dincolo de Timp. Si ne mai trimite si pe unii dintre noi acolo. Cu stima, acelasi.

 =  Sacralizarea pustiirilor
Adrian Munteanu
[08.Dec.04 14:41]
Un mozaic interior din sacralizări și pustiiri, căruia îi văd ca punct central, așa cum l-ai și plasat, versul central,izolat și expresiv, mai ales în finalul său .

 =  palimpsest
marlena braester
[08.Dec.04 15:41]
Ritual initiatic de "trecere"? Pustiul e un inceput nedescoperit, absolut nemanifestat? Impacarea pare si ea ceva de la inceputuri. Atunci ce a fost inainte de aceasta impacare? Unde e, de fapt, timpul? Cea mai frumoasa imagine: trecerea prin chip.

 =  felicitari
dediudanut
[08.Dec.04 22:13]
frumoasa inlantuire de metafore,dar ce conteaza intotdeauna cel mai mult pentru mine e mesajul poeziei,si aici as vrea
sa-ti aduc elogii infinite si multumiri c-am avut ocazia sa-ti citesc poezia..

 =  Comentatorilor mei
Albu Vladimir
[09.Dec.04 15:54]
E o poezie ce face parte dintr-un ciclu si care radiografiaza starea mea interioara la un anumit moment dat... asa cum Azrail e o fiinta complicata nici versul lui nu face exceptie insa dincolo de aparente totul are o logica ce excede cumva sfera stricta a perceptiei strict rationale... incerc sa ma inteleg pe mine scriind aceste versuri si datorita voua gasesc noi cai... multumesc pentru trecere si cuvintele voastre.

 =  poem de netrecere
simona marcu
[09.Dec.04 17:45]
Versul tau complicat are forta si nerv, de fapt poezia iti sta intr-un picior, ca o uriasa ciuperca perceptibila mai degraba senzorial, in versul central:"lipesc timbre pe o scrisoare... o voi rupe apoi doar pentru a simți timpul dizolvându-mi saliva".
Felicitari, baiat albastru.
Restul e tacere si contemplare.
Cu drag, mirajul.

 =  Mi'raj
Albu Vladimir
[09.Dec.04 17:55]
Mi'raj... e un picior odihnindu-se... asta e de fapt pacea intalnirii. Ciuperca cu palarie zici? :)... cumva ai dreptate dar ce ii trebuie nebunului tichie cu clopotei?
Cu drag si eu te mai astept... lasi in urma un parfum aparte :)




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !