Members comments:

 =  amorțiți...
Plopeanu Petrache
[16.May.09 18:54]
Un dezastru cât marea cea mare pentru posibilitatea atât de redusă a omului de a simți durerea. De ce să primim catastrofe dacă nu suntem în stare să le trăim decât amorțiți? Ca într-o reclamă...
Cu stimă
PP

 =  E
Liviu-Ioan Muresan
[16.May.09 19:36]
un poem ca o constatare. Și ca o remarcă ce ține de bunul simț. Poate aș încadra-o la poezie socială, atitudine demnă pentru un dezastru de conceput.
LIM.

 =  On "nu-ți pierde viața cu cineva pe care nu-l iubești"
liviu ofileanu
[16.May.09 20:19]
Ela,
nu pot să mai spun îmi place sau nu...
Titlu acestui poem- "nu-ți pierde viața cu cineva pe care nu-l iubești", e intrarea în poem și ieșirea din el deopotrivă.
Toată mișcarea sentimentelor e numită de protagonistul acestei scrieri drept "dezastrul tău se întinde cât vezi cu ochii", iar cei pe care îndeobște îi numim
apropiații noștri, sunt și protejații noștri, fiindcă un bun-simț cronicizat prin civilizație și cultură, ne depărtează vizibil de sfera lor spirituală - ei nu ne pot ajuta cu nimic fiindcă ei nu ne pot înțelege angoasele, frustrările, visele icarice sau ieșirile demonice. Uneori, chiar persoana de lângă noi, iubitul nostru "aproape" e cel mai blând dușman. Citez: "am încercat să fac din tăcere o stradă prea largă", "ceilalți nu te pot înțelege". Ieșirea din impas o constituie, culmea,(și fericit...) tot afundarea în tăcerea colii de hârtie, înghețarea frustrărilor în semn: "anestezia asta e singurul filtru posibil". Cred că avem un poem al interiorului bruscat în dilema creată de comunicarea de dragul comunicării și comunicarea pentru că oamenii au, într-adevăr ce să-și destăinuie.
Dacă mă înșel, să-mi spui te rog.

 =  re
Ela Victoria Luca
[16.May.09 20:48]
petrache, să privim spre eșecul repetitiv al celuilalt apropiat este mai greu uneori decât să trecem amorțiți prin propriile noastre experiențe.

LIM, apăi de e doar socială, e bine, mă temeam să nu fie politică. Nu de alta, dar uite ce trimiteri la gropi domnule, uite. Că d-aia pleacă atâția la paris, londra sua new york. (glumesc, textu ăsta chiar nu are a face cu chestiile socio-politice.)

Liviu, aici referențialitatea este către un "dezastru" al altuia și imposibilitatea de a-l opri, imposibilitatea de a împiedica repetitiva lui "desfacere" a lucrurilor vitale. Da, acolo este intrarea și ieșirea din decorul textului. Și al vieții oricăruia dintre noi.

mulțam, ela

 =  semn
Dana Marinescu
[16.May.09 21:20]
Ce e mai rau? sa-ti pierzi viata langa cineva pe care nu-l iubesti sau sa pierzi viata celui pe care-l iubesti?

 =  dana
Ela Victoria Luca
[17.May.09 15:18]
orice rău poate fi mai rău decât alt rău, atunci când răul acționează în tot, invadează, face din viața celuilalt (implicit a celor dragi de lângă el) un "dezastru". despre a doua parte a întrebării, citește "copilul-umbră", roman despre moartea unui copil trăită de tatăl lui. mai mult nu pot răspunde acum.
ela

 =  ai mare dreptate
Cantoriu Alexandru
[25.May.09 00:00]
asa e Ela,uneori viata cu persoana pe care o ai alaturi pare ca o strada plina de straini,in care nu schimbi o vorba,nu faci eye contact....doar uneori schitezi un zambet...

 =  alex
Ela Victoria Luca
[27.May.09 22:34]
orice spațiu de nonîntâlnire cu celălalt este un spațiu dur_eros. unde erosul - ca viață intensă și iubire - lipsește.
ela




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !