Members comments:

 =  ...
Anni- Lorei Mainka
[15.Jan.11 16:51]
O excelenta prezentare a romanului,iar comparatia mi s-a parut mai mult decit reusita. Sper sa mai gasesc cartea. Succes, admir finetea cu care v-ati apropiat de cele doua arte.

+ ghinea nouras cristian- mrp
Nache Mamier Angela
[16.Jan.11 11:32]
am citit cu interes aceasta recenzie care aduce un discret omagiu unui autor polivalent,de excelenta,original,surprinzator si impresionant prin natura sa poetica dificil de clasat
analiza este serioasa,pertinenta caci autorul poseda un bagaj critic adecvat ceea ce face cu atât mai credibila demonstratia sa : "Radu Paraschivescu este un creator de atmosferă și nu un restaurator de costume de epocă, menite să îmbrace niște manechine inexpresive. Pentru el primează construirea unui univers viabil, și nu recuzita, iar narațiunea nu este sufocată de elemente istorice sau date statistice. "
un articol interesant

 =  Condiția creatorului din toate vremurile
Ghinea Nouras Cristian
[17.Jan.11 13:25]
Anni, Angela, mulțumiri pentru lectură și aprecieri. Foarte, foarte bună observația - "Fluturele negru" este un roman despre condiția creatorului, despre relația sa cu lumea, despre relația dintre sacru și profan, nu neapărat un roman istoric. Desigur, o documentare trebuie să existe, nu poți să scrii că moneda vremii era să zicem scud în loc de ducat etc. pentru că există destui critici care te pândesc la colț, ca să te tragă de mânecă. Însă nu asta este esențialul, ci această condiție a lui Caravaggio ca tip reprezentativ de artist spărgător al tiparelor, afirmată în circumstanțe extreme, care abundă în carte. Arta autorului este că a "tradus" un asemenea subiect, oarecum pretențios, făcându-l interesant pentru cititorul secolului XXI. Interesant este că, deși Caravaggio a avut o viață foarte aventuroasă, mânuind la fel de bine penelul ca și spada, acest destin nu s-a regăsit decât în creații cinematografice de slabă calitate (trei la număr). Poate de aceea și nevoia de a-l lega într-un fel de capodopera subestimată a lui Fellini - demers absolut personal, dar încuviințat de autor, într-o discuție de după lansare. Sper să pot reproduce în viitor și câteva fragmente din interviul ce a urmat..., dar asta mai târziu, puțină tăcere, deocamdată, nu strică.

 =  citim
felix nicolau
[26.Jan.11 14:33]
pare interesanta treaba. si tu ai asezat o culturaliceste foarte fain!

 =  boierism
Ghinea Nouras Cristian
[28.Jan.11 14:24]
domnule, esti un boier boierist!

 =  semn...
Petruț Pârvescu
[02.Feb.11 11:24]
***
apropo de boierii mintii.
acest sit web incepe sa dea roade... nu numai la nivelul formei, ci si al fondului. felicitari!

 =  semn...
Petruț Pârvescu
[18.Jul.11 12:07]
***
n.b. de remarcat.
am citit cu mare placere. un articol interesant, bine scris, cu miza si priza. remarc alternanta planurilor, simbioza si interculturalitatea discursului introspectiv. felicitari!

cu prietenie,




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !