Members comments:

+ poezie.ro - Carte - Odă bucuriei!
Ela Victoria Luca
[21.Nov.05 00:02]
Volumul antologic ce cuprinde o parte din cele aici scrise de cei ce ne suntem întru poezie, întru a ne redeschide cărțile cele ce au fost scrise și cele ce vor fi, pentru mine este o bucurie. Faptul că se lansează la Târgul de carte Gaudeamus este remarcabil.
Efortul celor care au contribuit la acest volum merită susținut, respectat și urmat.
Felicit întreaga echipă a poezie.ro care a colaborat la această primă realizare!

Ela

 =  ...
poezie.ro
[21.Nov.05 00:07]
Salut si eu initiativa. Multumesc oamenilor care au muncit pentru a termina in timp util. E un pas bun facut.

 =  ...
Robert Mîndroiu
[21.Nov.05 00:09]
(scuze, modificasem "numele"- ma joc si eu, asa sunt duminica, ludic)

 =  felicitări!
Mădălina Maroga
[21.Nov.05 00:10]
mulțumim pentru această veste minunată, Radu.
felicitări echipei poezie. ro și colegilor de site incluși în această primă antologie.
este un pas înainte, o realizare deosebită a comunității noastre.

p.s. - eu mă mândesc că sunt de pe poezie.ro. ar fi bine dacă m-ar recunoaște după asta oamenii pe stradă.:)

Să fie într-un ceas bun!

Madim


 =  mă mândresc :)
Mădălina Maroga
[21.Nov.05 00:13]
de emoție... am mâncat un "r"...

a se citi: mă mândresc!
:)

Madim

 =  salve!
dan mihut
[21.Nov.05 00:28]
lume emotionata, nu gluma! de altfel, exista depline motive. la fel de depline precum felicitarile mele! la mai multe carti! dar individual!

 =  ...
Olga Stefan
[21.Nov.05 00:27]
ma surprinde faptul ca am fost luata in calcul si am aparut...:)
felicitari tuturor

 =  bravo
Adina Batîr
[21.Nov.05 00:53]
bravo, sa va fie de bine.

 =  Data viitoare
Daniel Ciolea
[10.Dec.18 14:27]
Țin să îi felicit pe toți cei care au contribuit la apariția acestui volum. Este chiar și foarte frumos legat!
De asemenea, pe cei care au intrat în "hora" rotativei tiparniței, prin numele lor, bineînțeles.
O nemulțumire aș avea totuși, nu înțeleg cum nici măcar unul din textele mele mai recente, care uneori au fost considerate de mare valoare, nu a fost inclus în această, altfel-emoționantă colecție literară!
Poate comisia editorială va privi mai atent și mai profund la următoarea selecție și nu va mai omite texte cu adevărat sensibile!
Bravo și Succes pe viitor,
Daniel

 =  capul si brandul
Hanna Segal
[21.Nov.05 01:44]
O clipa pe care o asteptam cu foarte multa nerbdare. Ma bucur ca pixelii (mei si ai altora)au fost transpusi pe hartie, intr-un volum care sper sa faca situl Agonia cunoscut si celor care isi petrec mai putin timpul pe internet.

Eu (avand si un oaresice interes personal in asta:) va sustin initiativa si sa speram ca volumul va fi bine primit pe piata de carte romaneasca.

Cu multumiri pentru editori, colaboratori si... a big hug for the webmaster:)

 =  Mulțumesc, Radu Herinean.
Virgil Titarenco
[21.Nov.05 04:57]
Oricît de multe înțepături de halebardă ar avea loc între mine și Radu Herinean, nu pot să nu spun că nu știu dacă eu " fac cinste prin scriitura [mea] acestei comunități" dar cu certitudine că a fi introdus în această primă antologie a poezie.ro mă onorează în mod deosebit. Și o spun din toată inima. A sta alături de Anghel Novac, Arachelian, Caloianu, Ciornei, Firică, Geană, Gheorghiu, Ghigiu, Manole, Mitruț, Nanu, Silișteanu, Stoicovici, Suse și absolut toți ceilalți este unul dintre cele mai frumoase cadouri care mi s-a făcut vreodată. Dincolo de micile noastre războaie și copilăroasele noastre alianțe va rămîne adîncă și tandră amintirea că v-am cunoscut și am crescut alături de voi. Pentru că aproape toți ați fost poeți înainte să vă cunosc eu iar eu nici măcar acum nu sînt. E una din cele mai onorante poziții pentru mine. Mulțumesc, Radu Herinean.

 =  cateva mentiuni suplimentare.
Radu Herinean
[21.Nov.05 07:14]
Asa cum poate am spus poate chiar inainte de a ne apuca de lucru, in aceasa antologie nu i-am putut cu siguranta cuprinde pe toti cei care meritau sa fie cuprinsi. Cu toate acestea, trebuie sa ma credeti ca efortul depus de cei care au lucrat la acest prim proiect a fost enorm si eu sunt convins ca e doar un prim pas care ne va ajuta sa depistam si sa publicam TOTI autori valorosi (nu doar de poezie) intr-un sir lung de volume (antologii si personale) care vor face cinste tuturor membrilor acestui site, indiferent daca sunt cuprinsi in prima sau in cea de a "n"-a antologie.
Am uitat sa mentionez ca am reusit sa ne implinim si visul de a avea o prima antologie (macar intr-o prima editie limitata) de foarte buna calitate. Sunt convins ca vom gasi mici greseli inerente unei initiative de o asemenea anvergura insa eu vad acest volum ca pe cea mai mare realizarea a acestei comunitatii din ultima perioada si un punct bun de plecare pentru alte proiecte reusite.

 =  felicitari, poezie.ro!
silvia caloianu
[21.Nov.05 08:10]
Emotionant: cu sigla Editurii Muzeului Literaturii Romane. Imi place cum arata. Si eu, pe acolo...Printre nume onorante, printre nume la care tin...

Am plans, cand am aflat ca ati selectat ceva din textele mele fara sa stiu si eu ce. Pentru ca, de cand sunt aici printre voi - lucru stut! -, imi scriu emotiile de moment, doar ca sa mi se faca mai usor pe suflet. Am sute de texte aiurite pe care NU le-as scoate in lume. Cel putin, nu in starea in care sunt pe site. Rar text - de al meu - care sa imi reziste mie insami in timp, fara sa vreau sa intervin, la recitire.

Desi sunt o fire orgolioasa, de cand ma stiu, ma obsedeaza - tot de cand ma stiu - si o insatisfactie de sine. De aceea mi-a intarziat o viata prima carte, de aceea imi intarzie, acum, cea de a doua, de aceea nu m-am grabit niciodata sa raspund propunerilor de a ma vedea in paginile unor reviste literare...

Desi cu greu :), recunosc, m-am calmat, afland ca anume Bogdan Geana mi-a ales textele pentru antologie. Desi eu, sigur as fi propus cu totul altceva si poate ca ar fi fost acceptate.

Volumul acesta e istorie. De aceea mi-ar fi placut sa mai vad in el cateva nume la care tin mult - de marca a pozie.ro de candva - nume ale unor autori care au ales ei insisi, de fapt, sa nu fie printre noi.

Imi exprim recunostinta in fata tuturor care au contribuit la aparitia antologiei "poezie.ro".

Altceva (nu as fi Silvia Caloianu, daca nu as spune!): nu imi prea suna in titlu sintagma "ultima generatie", dar daca nu m-ati consultat :D

Felicitari, Radu Herinean! Felicitari, poezie.ro!

 =  lansare si la...Chisinau?
silvia caloianu
[21.Nov.05 08:44]
Mi-a scapat ideea de a lansa antologia poezie.ro la Chisinau. Pentru organizare am nevoie sa stiu cu cel putin 10 zile inainte. Cu aceasta ocazie invit pe toti acei gratie carora volumul a vazut lumina tiparului. M-as bucura mult. Astept propuneri.

 =  erata
silvia caloianu
[21.Nov.05 09:20]
cu toate ca imi este caracteristic sa gresesc :), dau vina pe emotie: in loc de "Muzeului" a se citi "Muzeul".

 =  Felicitari
Lory Cristea
[21.Nov.05 09:50]
Felicitari tuturor scriitorilor si poetilor cuprinsi in paginile acestei carti si multe succese pe mai departe, deasemenea felicitari si celor care au lucrat la alcatuirea ei.
Lory

 =  Felicitări și mulțumesc!
Magdalena Dale
[21.Nov.05 10:06]
Felicitări tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei prime antologii a site-ului!
Bucuria lor este și bucuria mea la care se adaugă mândria de a fi citit unele texte înainte de a vedea lumina tiparului. Mulțumesc pentru onoarea de a fi membru al acestui site!

 =  aștept să aflu cum se poate procura volumul
Monica Mihaela Pop
[21.Nov.05 11:44]

Felicitări tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui volum antologic. Sunt convinsă că nu le-a fost ușor dar cred cu tărie că rezultatul, volumul în sine, le oferă suficiente motive de satisfacție încât să atenueze efortul depus pentru a duce la bun sfârșit această lucrare.
Felicit din suflet autorii cuprinși în volum și le doresc să se regăsească între coperțile cât mai multor cărți, atât pentru ei cât și pentru bucuria celor care citesc!

Propunerea mea este ca lansarea acestui volum să se facă în mai multe orașe, astfel încât să se lărgească aria de cititori. Ar fi interesant de organizat o caravană în sensul acesta, care să treacă măcar prin câte un oraș din fiecare mare zonă geografică. Bineînțeles, m-aș bucura ca printre aceste orașe să se numere și Tîrgu Mureșul :)


Încă o dată, felicitări tuturor celor implicați în desfășurarea acestui proiect!
Cele bune!


 =  Date mai exacte
Diana Mitrut
[21.Nov.05 10:38]
Pai, mi-ar face mare placere sa fiu si eu la lansare mai ales ca sunt in Bucuresti pentru examene. Macar unul din Mitruti sa fie pe acolo. Nu am avut timp sa citesc.....se cunoaste pretul volumului?

M-as bucura tare sa ne revedem!!!!

+ Sincere felicitări, poezie.ro!
Tudor Negoescu
[21.Nov.05 10:41]
Iată cum prinde viață un proiect editorial generoas, căruia, să recunoaștem, scepticii nu-i mai acordau nici măcar o minimă șansă de a se materializa în vreun fel, undeva, cîndva...
Merită întreaga noastră gratitudine aceia care au inițiat respectivul proiect, cît și cei care s-au alăturat pe parcurs, cu forțe proaspete, cu entuziasmul și cu ideile lor!
Sincere felicitări!
PS Ca să nu fie suspansul atît de mare, ar fi bine ca editorii să posteze undeva și cuprinsul antologiei (autorii cu titlurile textelor selectate). E o părere.

 =  Sa pui inceput bun nu-i putin lucru
carmen mihaela visalon
[21.Nov.05 11:09]
Felicitari, autorilor, editorilor, graficianului si tuturor celor implicati in eveniment. Cu sinceritate&bucurie,

 =  Felicitari!
Daniel Bratu
[21.Nov.05 11:58]
Felicitări lui Radu Herinean, editorilor, precum și celorlalți implicați in aceasta realizare,
mulțumesc și onorat pentru includerea in acest "prim val"

 =  Felicitări!
Florin Hulubei
[21.Nov.05 12:52]
Felicitări tuturor celor implicați. Este un lucru într-adevăr minunat să poți să publici asăzi poezie. Mă bucur că fac perte din această comunitate și cred că de aici vor porni mulți dintre autorii români de prestigiu din următorii ani. La mai multe asemenea antologii! Editorilor și autorilor, un sincer "Mulțumesc!"

 =  începe bine mileniul ăsta, până se termină îmi crește barbă de profet
Adrian Firica
[21.Nov.05 13:19]
"sună" bine titlul antologiei. abia aștept să văd cum ne va "boteza" critica literara: ultimiști, generaționiști, primiști, valiști. cine știe!?
când mă gândesc că abia a început mileniul ăsta ...

 =  Fiți mândri la Gaudeamus!
Cristina Muntean
[21.Nov.05 15:19]
Felicitări călduroase!
Mă bucur din suflet și îi felicit pe autorii și co-autorii acestei antologii! Cred ca este rezultatul multor eforturi și aș fi onorată să am în bibliotecă un exemplar. Așadar, aștept vești despre modul de procurare a cărții.
Numai bine în continuare, fiți mândri la Gaudeamus!

+ Merita, cu parere de rau ca nu
Daniel Dinescu
[21.Nov.05 15:39]
Merita remarcat proiectul, realizarea lui si realizatorii.
Mi-e ciuda ca nu am fost si eu selectionat, dar tin sa va felicit pentru apartenenta si pentru aparitie!
Daniel

 =  zi istorica
Cristina Hasse
[21.Nov.05 15:54]
Nu pot sa fiu decat foarte placut surprinsa de aparitia mult asteptata a volumului antologic, precum si de includerea in acesta a unor texte ce imi apartin. Din pacate Gaudeamus se desfasoara fara mine anul acesta. As fi fost cu siguranta acolo. Vom inchina un pahar eu si Dieter in cinstea primului "prunc" al comunitatii poezie.ro.

 =  ...
Camelia Petre
[21.Nov.05 19:36]
Felicitari pentru aceasta initiativa si tuturor celor care au contribuit la aparitia acestui volum!
Multumesc ca m-ati inclus in acest prim val, a fost o surpriza placuta!

 =  felicitari
Dana Stanescu
[21.Nov.05 20:22]
Felicit si eu aparitia acestei antologii, un pas mare pentru site si pentru comunitatea de aici. Cu atat mai mare bucuria cu cat ma aflu si eu printre cei alesi in primul volum. La cat mai multe. Multumiri celor care au muncit la aceasta carte cat si celor care au sustinut spiritual aparitia ei.

cu nerabdarea de a o avea pe raft...

 =  Felicitări și mulțumiri
ioana cheregi crișan
[21.Nov.05 20:39]
Evident este o mare realizare. Îi felicit pe cei care s-au ocupat de apariția antologiei și le mulțumesc pentru efortul depus. Mulțumesc celor care s-au gândit să mă alăture acestor poeți care îmi sunt foarte dragi.
ioana.

 =  publicitate negativă
Liviu Nanu
[21.Nov.05 21:11]
Deja pe alt site care se numește cultural se aruncă cu pietre. E un semn bun, cum se zice...înjură-mă dar nu mă ignora. Adică publicitate negativă. Urmează revista agonia.ro, un proiect promis de Radu tot acum un an și mai bine.

 =  chiar surpriza
Lucia Firefly Popescu
[21.Nov.05 21:26]
...e pentru mine, as vrea sa am si eu acest volum. Astept detalii despre modalitatea de distributie, e altceva sa tii in mana aceste scrieri, sa intinzi mana si sa rasfoiesti, miros de hartie proaspata..
Calde felicitari si din partea mea autorilor selectionati, si mai ales realizatorilor!
Si revista? Bun asa!

 =  felicitări tuturor
Aurel Pop
[21.Nov.05 21:41]
Radu, Liviu si intreaga companie aștept revista iar pe urma acea Uniune care să fie mai puternică ca cea a lui Manolescu. Apoi să vedem noi...

 =  in sfarsit
Elia David
[21.Nov.05 22:11]
Chiar ca e o veste buna si o carte frumoasa. Aprecierea si felicitarile mele intregului val.

 =  ...
corina dragomir
[21.Nov.05 23:17]
la drept vorbind, gasesc titlul "Ultima generatie, primul val" total neadecvat. "O generație literara(artistica, in genere) reprezinta o retea de persoane care se situeaza in interiorul aceleiași varste biologice, impartasesc acelasi ideal estetic (!) atasat unei experiente care este in linii mari comuna sau presupusa ca fiind comuna, practica aceeasi orientare in viata literara si se delimiteaza, programatic sau numai in virtutea impulsului catre originalitate, de predecesori ca și de succesori” – Paul Ricoeur. nu exista o *ultima* generatie cum nu se poate vorbi de o *prima*
generatie. da, exista o periodizare a scriitorilor apartinand unor miscari literare dar numai pe fondul ce are la baza ideea de succesiune a generatiilor. succes.

 =  poezie.ro
Monica Manolachi
[21.Nov.05 23:55]
Mă bucur să fiu parte a comunității agonia.ro, unde fiecare lasă câte un fragment de sine, mai calm sau mai neliniștit, mai ludic sau mai înverșunat, mai simplu sau mai complex, mai lung sau mai scurt, universal sau ciudat... Toate acestea sunt contraste care atestă zbatere.

La postarea primului text pe agonia.ro m-am gândit doar
că n-ar fi rău să-mi fac publice unele dintre frământările poetice. Așa puteam afla dacă ele au sau nu vreo valoare. Un site unde poți să scrii aproape tot ce vrei și, în plus, interactiv a fost o provocare pentru mine, un fel de mănușă aruncată, ridicată și cu lupta posibil a fi câștigată, dacă știi să mânuiești floreta scrisului.

Surprizele nu au întârziat să apară. Bune sau rele, au avut un efect transformator. Am râs, am plâns, am vrut să renunț, dar am perseverat. E o adevărată minune întrecerea în a exprima dragostea în cuvinte. Câștigătorii acestei întreceri pot fi în realitate mai mult sau mai puțin fericiți, dar ce poate fi mai frumos decât o țesătură de cuvinte ce prinde viață nouă în sufletele cititorilor?

Mulțumesc celor care au muncit pentru apariția acestui prim volum.

 =  felicitari!
Florina Daniela Bordieanu
[22.Nov.05 07:40]
Felicitari tuturor implicati in nasterea acestei antologii, si, in primul rand, lui Radu, pentru rabdarea si perseverenta pe care le-a avut. Nu e usor sa conduci o echipa, mai ales de poeti. Oameni cu suflet aparte.
Ma bucur sa vad aceasta carte, cu numele atat de ambitios si sper, cat de curand, sa o pot avea si in biblioteca mea.
Inca o data, felicitari.

 =  ce bine!
Cat ma bucur! Miros de carte si de noi toti? Uauuu!
Multumesc dragilor initiatori si sustinatori ai acestui proiect!
Cu prietenie,
Monica

 =  Felicitări și la cît mai multe succese!
Daniela Pall
[22.Nov.05 08:24]
Felicitări domnului Radu Herinean și echipei pentru inițiativa de a adăuga o filă inedită Istoriei literaturii românești. De asemenea felicitări și la cît mai multe succese membrilor acestui site, ''ultima generație,primul val''.

+ Bravos si la mai multe...
Pușcă Ioan Gabriel
[22.Nov.05 15:12]
Dragilor feicitari pentru munca voastra ,care cu siguranta nu va trece neobservata!!
Felicitari si autorilor care apar in aceasta prima antologie. Volumul de fata este unul dintre momentele de care -vrea nu vrea- istoria va tine cont..
Inca o data RESPECT ! pentru cei care au ingrijit cartea si felicitari autorilor care apar in antologie..
Numai de bine sa auzim!

+ Felicitari
Ion Nimerencu
[22.Nov.05 16:21]
Este cu adevarat o mare surpriza inainte de sarbatori! In sfarsit proiectul mult asteptat(promis de ceva vreme) este palpabil! Bucurati-va, este un prilej unic si sa speram ca nu va fi ultimul!

Cu mult respect
Ion Nimerencu

 =  informații administrative, practice despre lansare și distribuția antologiei
Radu Herinean
[22.Nov.05 16:21]

Pentru lansarea de sâmbâtâ a fost inclus în program și un segment de lectură cu câțiva dintre autorii cuprinși în antologie. Cei care știu că vor participa la lansare sunt rugați să mă anunțe (aici sau prin email) în cazul în care doresc să recite.

Acest prim tiraj care va fi pus în vânzare începând cu momentul lansării a fost editat în format "de colecție", fiind tipărit pe hârtie texturată mată cu coperți de carton mat. Volumul are peste 300 de pagini și are format A5. Fiindcă mulți au întrebat, îmi pare bine să vă anunț că am reușit să impunem un preț final de vânzare de doar 20 de lei pentru ediția de colecție.
Tirajul tipărit pentru această lansare a fost limitat, și am primit deja numeroase cereri de rezervare a unui număr destul de mare de volume.

Având în vedere că exista și posibilitatea ca al doilea tiraj să fie tipărit în condiții grafice obișnuite, cei care doresc să dețină unul sau mai multe exemplare de colecție sunt invitați să mă anunțe (preferabil prin email), pentru a le rezerva și pentru a putea realiza o estimare corectă a următorului tiraj. Cei care mi-au scris deja vor primi cel târziu mâine confirmarea rezervărilor.

Voi reveni si cu alte informatii...

 =  ultimei generatii
Zareh Ara
[22.Nov.05 17:27]
Radule, te rog o rezervare de colectie si pentru sufletul meu. :)

Felicitari ca n-ati abandonat ideea asta pentru care ne-am ciondanit atata timp. Ma bucur ca pana si tiganul s-a lasat antologizat, la fel cosmin, o multime de prieteni. Imi pare rau ca nu pot sa particip la lansare, dar sper ca voi fi mai aproape de voi la urmatoarele.

cu imbratisare de departe!
zareh kopilotu

 =  radu
Diana Iepure
[22.Nov.05 17:35]
pot să te anunț și aici, și prin email?:)

 =  încă două
Liviu Nanu
[22.Nov.05 17:53]
Mi-aș dori și eu un volum, dacă nu cer prea mult. Și unul pentru Liviu Comșia.

 =  prezent!:)
Mădălina Maroga
[22.Nov.05 17:55]
eu deja am emoții...
am să fiu acolo, am să recit unul din poemele incluse în antologie... am să vă îmbrățișez pe toți...:)

p.s. - sper că nu este obligatoriu să recit unul din poemele mele. :)

să ne vedem cu bine!

cu drag,

Madim

 =  subscriu
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
eu subscriu la ce a zis corina dragomir dar tin in special sa-l felicit pe zareh si cheevas. e total eronata ideea cu "generatia".

 =  ?
Virgil Titarenco
[22.Nov.05 20:12]
există posibilitatea de a obține și eu un volum, "dacă nu cer prea mult" cu zicea cineva mai sus?

 =  pentru Virgil Titarenco + rezervare
Mădălina Maroga
[22.Nov.05 20:55]
mă ofer cu plăcere să cumpăr un volum și pentru tine.
ți-l pot trimite în timp util.
dacă ești de acord cu soluția aceasta, da-mi un semn pe ym - ID - madymaroga

p.s. - în cazul acesta, fac o rezervare pentru 3 exemplare din volum.

Madim

 =  bravo!
Livia Ștefan
[22.Nov.05 22:45]
Felicitări tuturor, bine că sunteți, mulțumesc că sunt și eu!
încă un pas...

 =  Fenomenul poezie.ro
Camelian Propinatiu
[23.Nov.05 14:13]

Consecința acestei cuceriri a "demnității hârtiei" va fi că, lângă Liviu Ioan Stoiciu și Bianca Marcovici, vor înțelege fenomenul poezie.ro si alți poeți deja consacrați.

 =  și eu vreau un volum de colecție
Monica Mihaela Pop
[23.Nov.05 13:15]

Mă înscriu și eu pentru un volum de colecție. Probabil că în următoarea perioadă voi afla și cum îl voi primi.

Cele bune!

 =  o rezervare
Cristina Hasse
[23.Nov.05 14:09]
Eu mi-am exprimat dorinta si via email de a obtine un volum, nu cred ca ar strica s-o fac si aici.

 =  Nu numai autorii consacrați
Gabriela Ilisie
[23.Nov.05 14:24]

Fenomenul poezie.ro ar putea interesa nu numai pe autorii consacrați.
Mai ales o editură nouă ar trebui să fie atentă la mutațiile din viața literară.
Ca să te dezvolți, trebuie să te coordonezi cu cei care cresc odată cu tine.

 =  Felicitari pentru aceste clipe
Constantinescu Eugen
[23.Nov.05 14:59]
Chiar si din cea mai adanca tacere trebuie sa scot capul si sa exclam : Parea doar un vis care iata...fosneste!

 =  probabil că nu am înțeles eu bine...
Tudor Negoescu
[23.Nov.05 15:08]
Credeam că toți cei care figurează în antologie au cîte un volum asigurat (rezervat), fără a fi nevoie de alte rezervări.
Dar probabil că nu am înțeles eu bine...

 =  o performanta, ceea ce este maim ceva decat valoarea
Valentin Tascu
[23.Nov.05 15:08]
Da, inseamna ca sunt si eu inca tanar, desi Marius Marian Solea zice altfel despre fatalitatea mea de a fi inca tanar. Cred ca antologia este o performanta, abia stept s-o iubesc, de parca, dupa treizeci de carti m-as afla la debut. De fapt si sunt, datorita acestei noi forme de exprimare oferita de poezie.ro Sa ne revedem si la volumul cu numarul 100!

 =  claudiu banu, corina dragomir, tudor negoescu
Radu Herinean
[23.Nov.05 15:48]
Claudiu (ca si Corina), raspunsul la observatia aceea este chiar observatia (daca era observatie) fiindca e clar ca e de fapt raspuns. Asadar, raspunsul este urmatorul: e total eronata ideea cu generatia.
Se pare ca doar voi doi nu v-ati prins, dar fiindca meritati o explicatie, iata ca v-am oferit-o. Acum e totul ok sau mai e nevoie si de alte lamuriri ? ;)

Tudor, toti cei care sunt antologie pot avea oricate volume asigurate/rezervate. Nu imi dau seama daca neintelegerea se refera la rezervare sau la plata volumului. Daca nu iti permiti sa cumperi un exemplar cred ca imi permit eu sa platesc unul si pentru tine, pe langa cele cateva zeci pe care le voi cumpara oricum pentru a le imparti pe la diverse persoane si entitati care e bine sa afle "la prima mana" ca acest volum exista. Daca te refereai strict la rezervare, raspunsul l-am dat deja, insa nu pot "rezerva/asigura" un volum pentru mai mult de 50 de autori pe o perioada nedeterminata fiindca as imobiliza inca o suma considerabila.
Trebuie sa recunosc ca au existat in ultimele zile si cateva oferte de "donatii" pe care le-am apreciat foarte tare, dar pe care le-am refuzat, sugerand celor care au facut acest gest deosebit sa isi manifeste contributia achizitionand un numar mai mare de volume adaugand astfel o valoare suplimentara initiativei noastre, si ma refer la oferirea acelor volume catre persoane care merita sa il primeasca.
In plus, speranta mea era ca fiecare (antologat sau nu) sa isi rezerve/asigure/cumpere un numar oarecare de volume, aceasta fiind contributia lor minima (si implicita) la aparitia urmatoarelor volume din colectie, atat antologii cat si volume de autor.

 =  despre oieri și latifundiari nu mai vorbesc...
Tudor Negoescu
[23.Nov.05 16:38]
"...toți cei care sunt în antologie pot avea oricâte volume asigurate/rezervate". Iată o precizare prețioasă, pe care o așteptau mulți dintre antologați, unii plecați peste mări și țări,Radu!
Cît despre intenția ta nobilă, cu plata volumului, îți mulțumesc sincer, dar neînțelegerea mea nu se referea la bani, ci la cartea în sine, ca obiect.
Bani au azi și țiganii, despre oieri și latifundiari nu mai vorbesc...

 =  Doua, din acest tiraj
silvia caloianu
[23.Nov.05 16:49]
In cazul in care nu ajung sambata la Bucuresti, rog sa imi rezervati, deocamdata, doua volume din tirajul respectiv. Ne intelegem intre timp cum sa trimit banii sau cine sa mi le cumpere acolo. Multumesc.

+ cartea merită o stea galbenă, scut poetic pentru supraviețuirea comună în fața
Bianca Marcovici
[23.Nov.05 20:00]
Mulțumesc că m-am întors acasă... în felul acesta, redebutând după 20 de ani!
Prima dată când am câștigat un concurs la Editura "Junimnea" apărând într-o antologie, cu ciclu "Mari anonimi" -Invocații, 1985 am așteptat rezultatele citirii manuscriselor, vreo 4 ani! Atunci am sărit în sus de bucurie, atingând cu mâinile tavanul !
Acum m-am cam blazat. Locuiesc încă în limba română, aici unde pâmîntul e roșcat și stelele-s rare.Totuși am prins rădăcini serioase. Haifa e un tărâm la care țin mult precum țin la orașul meu natal, Iași! Aștept și eu câteva cărți disponiblie, unele le voi expedia la revistele care apar la noi, bineânțeles contra cost!
Doresc mult succes la lansarea la apă... a cărții. Voi soarbe un pahar de șampanie la ora prescrisă în invitație, de Șabat!
Sper să nu sughit!
Mult noroc și, Un An Nou, 2006 bun și cu insirație poeților!
Șalom, adică Pace!
bianca

 =  vreau si eu
Ion Nimerencu
[24.Nov.05 00:48]
Vreau si eu neaparat macar un volum. Multumesc

 =  poezie.ro
Dana Stefan
[24.Nov.05 10:33]
felicitari autorilor cuprinsi in aceasta antologie de poezie, succes pe mai departe celor implicati in realizarea unor asemenea proiecte generoase!
cu suflet alaturi de cei ai mei, toti.

Linea

 =  felicitări
Adrian Munteanu
[24.Nov.05 12:40]
Felicitări celor care au fost mai buni.

+ de ce trece timpul...
Paiu Constantin
[24.Nov.05 15:56]
astept evenimentul asta de vreo trei ani. ce vremi, dom'le, ce vremi si cat ma consumam, neintelegand de ce nu se publica odata "volumu' ala colectiv"...
iata-l publicat, cald ca painea calda si bun precum vinul care odata cu trecerea timpului devine mai bun daca este facut cum trebuie si apoi pastrat in conditii potrivite.

+ Alături cu inima
Ghinea Nouras Cristian
[25.Nov.05 10:29]
Felicitări, Radu, felicitări poeților care apar în acestă primă antologie de poezie. Am citit cu atenție numele și m-am bucurat pentru fiecare în parte, așadar o "steluță" și lui Bogdan pentru selecția inspirată. Lansarea ca atare, într-o asemenea ambianță și cu o asemenea vizibilitate, este o extraordinară acțiune de imagine, care pune așa cum trebuie "reflectoarele" pe site-ul literar nr. 1 al țării. În asemenea momente, mă încearcă un sentiment care nu mă "roade" prea des: handicapul provinciei, adică al distanței. Regret că nu pot fi alături de voi, dragi prietenei, dar să știți că o fac deja cu inima și vă țin pumnii. Ar mai fi o întrebare, cea legată de cum pot obține și eu un exemplar (evident, contra cost) pentru a-l face mai cunoscut și prin părțile noastre... dar aici nu vă presez, pentru știu că sunteți ocupați. Mult succes, mă bucur enorm pentru voi..., adică, de ce nu, pentru NOI.

 =  Ghinea Nouras Cristian
Geta Adam
[25.Nov.05 10:43]
Cristian, am eu un volum in plus. Lasa-mi o adresa de e-mail, te rog. Timisoara e aproape de Lugoj:)

 =  Mai facem o lansare
Ghinea Nouras Cristian
[25.Nov.05 11:00]
Adresa este [email protected].
Poate vii cu tot cu volumul la Lugoj și avem o discuție televizată, în studio, despre antologie, despre lansare, despre poezie.ro și mai ales despre comunitatea Timișoara? Ce zici?

 =  >Cristian Nouras
Geta Adam
[25.Nov.05 11:30]
O idee foarte buna, Nouras, si desi cam intru in "vibratii" cand e vorba de actiuni televizate, ramane sa discutam pe e-mail. Multam in numele tuturor.

 =  .
Claudiu Banu
[25.Nov.05 13:50]
Radu, numele meu o fi el sonor, dar nu prea semana cu "Claudiu Tosa". Nu de altceva, dar ai facut aceasta confuzia mai sus. Crede-ma nu imi trebuie sa fiu confundat si in cazul acesta. Iar in subsolul acestui text, aceasta e deocamdata singra mea interventie. Poate parea inutila, dar gandeste-te, rugu-te, la o reactie personala in cazul in care s-ar publica oriunde un text in care sa se vb despre antologia aceasta numind-o "ultimul general.primele valuri". Asta ca sa nu fiu rautacios. Multumesc de intelegere. Felicitarile mele lui „Adi Buck 65” Georgescu.

 =  un ghimpe
Elia Ghinescu
[25.Nov.05 14:59]
Eu am un ghimpe în suflet, Radu, și tare mult te-aș ruga să mă faci să înțeleg. O întrebare am: unde e numele lui Costin Tănăsescu pe coperta antologiei? Mă uit de aproape o săptămănă la coperta asta, eu nu îl găsesc, deși îmi amintesc că în seara aceea la Eliad am recitat din "ciornele" antologiei și l-am recitat și pe Costin.

În rest, să auzim de bine...

 =  Elia, Claudiu
Radu Herinean
[25.Nov.05 17:41]
Claudiu, imi pare sincer rau pentru acea greseala.

Elia, explicatia e foarte simpla: in zilele in care am definitivat antologia am descoperit la un moment dat ca atunci Costin si-a retras textele de pe site. Pentru a evita orice disputa ulterioara justificata prin aceasta actiune a lui Costin, am decis sa nu il includem deocamdata in antologie. O situatie similara a fost de exemplu si cu Jose Armando Pablo, cu care n-am putut ajunge la o concluzie clara in privinta numelui cu care poate fi prezent in antologie. Mai exista si alte nume pe care, cu parere de rau, le-am pastrat din diverse motive pentru volumele urmatoare. Si probabil mai sunt cazuri si mai similare si trebuie spus ca decizia de moment nu afecteaza posibila lor participare ulterioara la proiectele din aceasta colectie. Sper ca totul e clar acum.

 =  Intotdeauna too late
Adrian Georgescu
[26.Nov.05 08:03]
Eu, ca intotdeauna de altfel, imi asez comentariile cu intarziere.Oricum, vreau ca, separat de criticile si felicitarile de mai sus pentru acest eveniment, sa salut initiativa poezie.ro pentru reunirea textelor din cadrul daca nu al unei generatii (caci diferenta de varsta intre autori este foarte mare in unele cazuri, precum al meu spre exemplu), cel putin al unui grup "eterogen",dupa cum spune si Radu, dar legat de tot ceea ce inseamna literatura. O sa ma prezint la lansare. :) P.S: Merci, Claudiu Banu.

 =  vreau si eu
Carol Daniel
[27.Nov.05 19:51]
Felicitări pentru apariția unui asemenea volum și pentru așa oameni de suflet și de treabă.
Nu știu dacă e deajuns acest comentariu ca să intru în posesia unui volum, totuși încerc, iar pentru asta am să aștept, am să stau la rând, nădăjduiesc să ajungă și pentru mine...
cu bine

 =  o dorinta
george vasilievici
[27.Nov.05 23:22]
cum pot sa intru si eu in posesia cartii? sau macar sa stiu ce texte mi-au intrat acolo?

 =  chioșc
Diana Iepure
[27.Nov.05 23:58]
parcă te-am zărit la târg. antologiile erau la standul editurii muzeului literaturii române. acum le găsești la chioșc.
au intrat: "Întâlnirea", "Nu te juca", "Cerul începe din Tine"

 =  Felicitari
Ioan Ivascu
[28.Nov.05 11:16]
Felicitari! Si o intrebare: cand va aparea urmatoarea antologie?

 =  cum puteți cumpăra antologia și reacții de la lansare.
Radu Herinean
[30.Nov.05 17:14]
Îmi face plăcere să vă anunț că cei din București pot cumpăra antologia de la Librăria Cărturești aflată lângă Cinema Patria, pe bulevardul Magheru.
În cazul în care nu o găsiți încă în raft vă rog să o solicitați librarilor, fiindcă abia azi au primit-o și e posibil să nu fie încă plasată în prima linie.

Fiindcă au existat mai multe întrebări legate de momentul apariției următoarei antologii, pot să vă spun că intervalul dintre două antologii va fi cu atât mai scurt cu cât vom putea recupera mai repede costurile investite în antologia anterioară, așa că puteți cu toți să scurtați semnificativ acest interval achiziționând cât mai repede fiecare volum.
Noi am făcut toate eforturile posibile pentru a vă oferi o carte de calitate (nu doar a conținutului ci și ca prezentare și calitate a suportului de hârtie) și sunt convins că dacă o veți răsfoi nu o veți putea lăsa din mână decât ca să o puneți în biblioteca personală.

Fiindcă toți am fost prea obosiți și prea ocupați după lansarea de sâmbătă, îmi face plăcare să vă spun că toate părerile (exprimate cu public) la lansare (Marin Mincu, Liviu Ioan Stoiciu, Lucian Chișu) au confirmat și chiar au depășit cele mai optimiste așteptări ale noastre.

încă o dată, vă mulțumesc..

 =  CARTEA.... ca o intalnire cu voi:)
Lory Cristea
[01.Dec.05 11:21]
Cartea este la mine, prin bunavointa si frumusetea de suflet a doi agonici: Magda Dale si Luchi Tenehauss, pe care-i sarut. Am citit poeziile si biografiile voastre, pe multi va stiam, pe altii v-am cunoscut acum si sunt tare mandra de voi:)... keep working wonderful ppl! va sta bine in paginile cartii:)
Lory

 =  Felicitari!
Gherasim Daniel
[01.Dec.05 19:27]
Felicitari poezie.ro!! Chiar daca nu sunt inscris in aceasta carte si nici nu ma asteptam....pentru ca nu am o asemenea valoare ca sa apar intr-o carte de poezie, ma bucur foarte mult pentru aceasta reusita, si ma bucur macar ca fac parte din cei 15.000(parca) de membri ai acestui site minunat...si sper ca intr-o antologie viitoare, sa fie cuprinsi si alti membri cu poezii si personale scrise cu mult talent!! (poate si eu :D:)sper hihi)

+ Indraznesc totusi
Gabi Schuster Cărărușă
[12.Dec.05 03:35]
Va felicit din sufletul meu pentru enorma reusita si pentru eforturile neprecupetite ! Stiu ca nu v-a fost usor.
Nu am indraznit sa cer pana acum un volum si pentru mine, datorita adresei mele:) As vrea sa am si eu o carte dar nu stiu cum...Radu, mi-ai putea trimite prin posta? cu obligatia solemna din partea mea ca voi acoperi toate costurile.
As fi deosebit de recunoscatoare.
Drept arvuna... o steluta...
cu drag de voi toti

 =  "LA multi ani" tuturor si felicitari inca o data celor ce au avut bucuria sa f
andrei lazar
[29.Dec.05 16:03]
felicitari tuturor celor care au aparut in acest volum, pentru ca - cu siguranta a-ti lucrat mult la opera voastra! as vrea ca peste ani si ani literatura romana sa se mandreasca si cu micii autori creati si formati aici pe site-ul nostru! cu multa bucurie in suflet ca fac parte din acest grup va urez un an nou fericit alaturi de noi cei de "pe-aici". "La multi ani"!

 =  Frumos !
Avasiloaei Victor
[05.Jan.06 17:50]
Mi se pare o inițiativă minunată și mă bucur că am găsit această comunitate.
Aș avea câteva întrebări totuși:
De unde poate fi procurată antologia?
Ce ar trebui să fac astfel încât o poezie de a mea să apară în acea antologie, sau măcar să fie citită de unul dintre cei care aleg textele bune pentru antologie?

Vă mulțumesc pentru timpul acordat și sper să ajungeți la a 100a antologie :)
O zi bună

 =  Felicitari, si cum poate cineva sa ajunga cu creatiile in randurile unei carti a
Cristea Elizabet Alexandra
[06.Jan.06 07:55]
Ma bucur sincer pentru cei care au aparut in aceasta care, si sunt sigura ca s-a muncit mult pentru a fi editata. Ce pot face ca si o poezie de a mea sa ajunga intr-o astfel de carte? Sunt incepatoare dar sunt dispusa sa ma straduiesc si sa ma perfectionez. E cineva dispus sa vb cu mine despre asta?


Va multumesc, si felicitari inca o data.

 =  Al treilea nu era comentariu = tot la OffTopic
Daniel D. Marin
[06.Jan.06 18:39]
""tu chiar te astepti la un raspuns la o astfel de intrebare?
parerea mea e ca daca astepti intr-adevar un raspuns si ai pus intrebarea altfel decat din invidie sau rea-vointa, nu prea ai ce sa cauti pe un site literar."" (Radu Herinean)

Radu,

În mintea mea erau argumente pro, dar și contra. Făceam o discuție pornind de la asta. Dar eu îmi răspundeam de fapt mie. Și m-am gândit că poate interesează mai puțin. De aceea, am șters comentariul (și m-am mai jucat un pic, copy-paste, Cut, Delete șamd), dar, din greșeală, la un moment dat am apăsat "trimite". Oricum, se pare că nu mai rămăsese nimic din el, nu văd de ce totuși l-ai considerat comentariu.
Și, da, întrebarea era pe bune (sigur că unii n-au luat-o în serios -dar acum, gata, nu mai doresc oricum nici un răspuns!- și că eu desigur nu mă supăr, poate că într-adevăr n-am ce căuta într-o antologie sau poate nici pe site... sunt ultimul dintre oameni, care nu știe să răspundă cât de cât la cele mai simple întrebări... )

Eu consideram că activarea pe acest site nu e neapărat asociată cu dorința de a fi incluși într-o antologie sau în alta.

N.B. Nu aștept nici un răspuns ori clarificare pe tema asta, nici de la Radu Herinean și nici de la altcineva


 =  iar cand a fost de s-a-mplinit...
Anca Pepelea
[18.Jan.06 09:38]
va pupicesc pe toti!!!
eu vad in acest volum nu doar pasiunea pentru literatura, pentru frumos si pentru arta in genere, cat mai ales faptul ca sunteti uniti, ca stiti sa treceti peste certuri si necazuri si sa ramaneti impreuna pentru a indeplini o dorinta comuna.

si, ca un copil care zambeste cand se uita in vitrina, pot sa spun "eu i-am cunoscut pe cutare, pe cutare...a, sunt prietena cu cutare, cu cutare... " si ca mine mai sunt multi... pentru ca ati reusit sa impartiti din elanul vostru, din crezul vostru, cu o lume intreaga.

asadar, felicitari!

 =  nedumeriri
Dana Stanescu
[12.Mar.06 11:13]
Sunt niste intrebari care ma tot framanta de la aparitia acestei antologii, dar am tot amanat sa las un semn. Dupa ce mi-a trecut entuziasmul si bucuria, normale de altfel, primul lucru pe care l-am facut a fost sa recitesc rubrica de 'termenii si conditiile de publicare' pe agonia. adica:

Cap 6. Politică de publicare și Drepturi de autor
6.1 Toate textele publicate pe www.agonia.net aparțin autorilor textelor (membrilor site-ului) în afara cazului în care aceștia specifică altceva.
Proprietarii agonia.net își asumă dreptul de a publica în formă electronică sau tipărită, în numele agonia.net (agonia.ro sau poezie.ro), orice texte de orice natură publicate în acest site.
În acest caz, autorii vor fi notificați urmând ca orice drepturi materiale rezultate explicit și direct în urma publicării individuale a acestora să revină autorilor conform reglementărilor legislative în vigoare.'

am bolduit pasajul care ma intereseaza, nu am primit vreun anunt/mail/whatever in legatura cu o eventuala aparitie intr-o antologie. M-am cam simtit luata cu japca. inteleg ideea si salut initiativa unei antologii, dar ca simplu autor de texte am anumite drepturi asupra scrierilor mele mai mult sau mai putin reusite. E atata haos editorialistic in Romania iar eu am un drept minim la propria imagine. NU sunt cuvinte bombastice ci lucruri de bun simt. Pe mine personal nu ma incalzesc aparitiile in reviste sau antologii care nu imi plac.
Nemultumirea mea a inceput in momentul in care am avut volumul in mana: greseli in asa-zisa biografie (locul nasterii), plus amanunte care nu au nici o semnificatie(meseria la care pot renunta si maine). Un simplu schimb de mail intre editor si autor ar fi indreptat greselile. Selectia de poezii nu e pe gustul meu si ma reprezinta prea putin iar orice modificare in textul cuiva pentru o aparitie se face numai cu acordul autorului. Nu mi-ar fi convenit, nu mai apaream si gata, chiar daca sigur mi-ar fi parut rau.

Apoi, nu mi-a venit sa cred ca poezie.ro are ca sigla un carucior pentru invalizi. Nu am gasit o explicatie cat de cat plauzibila pentru prieteni si mai ales pentru mama. Ce impact negativ publicitar poate sa aiba o simpla imagine. si asta vazut cu ochii mei. Hartia e ok, desi cred ca una normala si o coperta mai atractiva ar fi scazut din costuri ( nu are titlu pe coperta , astfel ca nu intinde mana nimeni sa o scoata de pe raft) .

nu prea astept raspuns dar trebuia sa spun toate acestea. voi scrie oricum un articol despre acest volum dar nu il voi poosta aici. O invatatura de minte si pentru mine: sa deschid bine ochii cand citesc 'termeni si conditii' oriunde ar fi acestea si sa gandesc mai bine la eventualele consecinte.

 =  erata
Dana Stanescu
[12.Mar.06 11:22]
'nu apare titlul pe cotorul cartii', nu pe coperta cum am zis

 =  felicitari
constantin cornelia
[28.May.06 20:16]
Fiecare generatie a avut semnele sale care indicau trairea unor timpuri remarcabile, atit de deosebite ca pareau ultinul val, inainte de descoperirea Marelui secret. Nu si-au dat seama ca nu era vorba de timpul speciei, ci de timpul lor personal, universul lor interior ce isi descoperea misterele celor ce credeau in ele. De aceea eu consider ca intr-un volum comun se poate vedea punctul comun al secretelor unor generatii apropiate. Titlul este extrem de potrivit: "Primul val" trebuia adaugat anul si mileniul.

+ Bravo !
Bianca Marcovici
[05.Jun.06 18:03]
Tin sA Ii felicit pe toTi cei care au contribuit la apariTia acestui volum. Este chiar și foarte frumos legat, 330 de pagini constituie o antologie serioasa !
De asemenea, pe cei care au intrat în "hora" tiparnitei, prin numele lor si nu numai , mai ales editura Muzeului Literaturii Romane .Multumesc inca odata pentru selectie si redebut dupa aproape 31 de ani !
Am reusit sa primesc doua exemplare.
Semnalul a aparut la "Minimum"-Tel Aviv

Bravo și multe succes pe viitor!
Fiind la Marea Moarta intr-un hotel obisnuit de unde expediez e-mailul, imi cer scuze ca nu pot scrie pe romaneste, adica cu diacritice!
Nu sunt acasa, adica la Haifa!

 =  Asigurat viitorului
Curutiu Olar Dan Ioan
[11.Jan.08 14:40]
Indiferent... dar sustin ca e foarte concisa aceasta editare,,, bravo

 =  vreau si eu
Vreau si eu sa scriu in carte cand apare urmatorul volum?

 =  O carte a tuturor
Beatrice Breiner
[20.Jun.08 00:27]
E un pas imens: o carte a tuturor. Felicitari!!!

 =  Antrenant
Costescu Simina
[26.Aug.08 22:01]

Felicitari tuturor pentru aceasta realizare!

 =  este despre antologie
daniela
[08.Nov.08 13:49]
acest volum este foate interesant

 =  Felicitari!!
Elena - Simona Popescu
[05.Dec.08 09:37]
Felicitari tuturor!
As vrea si eu un exemplar, daca se poate.
To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !