Members comments:

 =  Neimpliniri
Gabriela Marieta Secu
[27.Nov.04 04:14]
cartea despre mirari, ciresi infloriti, mirese albe, miri(negri) zborul mort (negru) este un fel de jale a unor viitoare neimpliniri, actuale neimpliniri - nu neaparat ale tale.. Oricum o preocupare intensa a ta fata de retezatul de aripi suportat de tinerii generatiei actuale. Asta ca interpretare a visului..poezia ta - aceasta ma doare, tinerii tai fete si baieti(barbati tineri) sub ciresii inflloriti, promit rodul - cirese - copii, dar panza de paianjen, si zborul mort al albinei care nu va face miere ma duce iar la neimplinri si retezat de aripi. Poezia imi place dar ma doare...

 =  Gabriela Marieta Secu
Preoteasa Marinela
[27.Nov.04 04:38]
Mulțumesc Gabriela, ai înțeles întocmai mesajul! această poezie chiar trebuie să doară, așa s-a vrut! E prea mult desfrâu, e prea multă nerușine, prea se trăiește clipa ca și cum în clipa următoare ar fi sfârșitul lumii! prea se merge pe imitație și înșelăciune!prea este sufocat frumosul de urât, de superficial, de lene, de răzbunări!... Este toamna din oameni acest poem! Sărăcia secolului face să dispară cuvântul ban de n ori și oamenii să treacă la metode feudale de comerț, renumitul comerț cunosut sub numele de troc sau trampă! e în floarea lui azi! Îți mulțumesc, sunt foarte puțini poeți adevărați care știu "să citească", să recunoască un poem adevărat!

 =  Ex tra ve ral
Andrei Dobos
[27.Nov.04 12:02]
Este prima mea intilnire cu textele acestei autoare si trebuie sa precizez de la bun inceput ca sint foarte, indicibil, inefabil, placut impresionat.
Regasesc in aceste versuri izul clasicizant pe care il au numai si numai marii poeti. Acea clasicizare care transcende istoricul, pe care timpul nu o poate atinge, pe care praful nu se asterne, iar mustele nu se aseaza pe astfel de versuri bizind a nemultumire.
Ceea ce ma impresioneaza foarte mult si in primul rind este titlul. Un titlu foarte poststructuralist de altfel. "Iarba iubirii" ma duce cu gindul la ceea ce se numeste culture pub si la numeroasele implicatii ale acestui mod de a fi si de a exista si de a fiinta in lume. Nu cred ca pot exista discutii in ceea ce priveste corectitudinea interpretarii mele, deoarece, iata, textul se releva prin subtitlu ca fiind oniric, deci, avem de a face cu o ecuatie lirica simpla - in care totul porneste de la iarba si se continua prin vis.
Intrind in carnea versurilor, simt cum mi se inmoaie picioarele liricoidale si cum simt fiori reci pe crestetul capului. Frumusetea aranjarii imaginilor in text ma lasa lat, inducindu-mi dulcea stare erbos-poeticeasca de care avem, noi toti, atita nevoie. Rafinamentul gramatical pe care il intrevad in acest discurs extraordinar este menit sa convinga pe cel care citeste de mina maiestuoasa a poetesei, nu incape nici o indoiala in aceasta privinta.

As mai spune multe despre acest univers fabulos pe care l-am descoperit abia acum, spre rusinea mea; dar frica mi-e sa nu tulbur fiorul care se imprastie din aceste versuri spre inima tuturor iubitorilor de poezie. Prin urmare, ma voi rezuma sa tac in tacere, savurind si iluminindu-ma in acelasi timp cu aceste minunate versuri.
Intrevad un viitor fulgerator si de exceptie acestei autoare remarcabile care este PREOTEASA, Marinela, pe cerul poeziei universale.

 =  ce este un poem adevarat(?)
Mae Stanescu
[28.Nov.04 00:44]
comentariul lui andrei este atat de exagerat incat incepe sa-mi suna mai mult a ridiculizare; cred ca si autoarea e un pic derutata;


poezia induioseaza prin mesaj, dar acesta nu o salveaza de alte stangacii, cum ar fi repetitia - ciresi pe langa bloc, ciresi infloriti; acel asteapta, cine asteapta?, rima prea usor gasita scari-mirari;

 =  Mae Stanescu
Preoteasa Marinela
[28.Nov.04 01:53]
Bună dimineața!
S-ar spune pe aici, la ora asta domnule, Mae Stănescu! eu zic, bun venit la lectură!
Dacă citim tot poemul, se observă ușor că este scris în vers alb, deci nu se vrea rimă , "scări-mirări", sunt derutată_! cred că sunt chiar foarte derutată! dar știu că scriu poezie , de ceva vreme!Căt despre unele nelămuriri_! mă declar foarte mulțumită, ca poetesă că am fost înțelesă ce am vrut să transmit prin acest poem"care doare", mulțumesc Gabrielei Marieta Secu, primul comentariu de aici, ca sufletul ei de poetă m-a înțeles foarte bine! ce e și cu cireșii și cu mirii, cu albina, cu tot!...Andrei Dobos mi-a dat foarte multă încredere în cum scriu și ce scriu! îi mulțumesc foarte mult!
Poate dacă dumneavoastră, domnule Mae Stanescu sau Gabriela Marieta Secu sau Andrei Dobos sau de ce nu?! chiar !eu am fi fost în juriul ptr Trofeul Toamei, eu cred că pozia nu sr fi avut decât de câștigat!

 =  la simpla citire
Mae Stanescu
[28.Nov.04 11:48]
doamna Preoteasa Marinela, va scrie doamna Mae Stanescu, cu un pic de imaginatie poate ati fi nimerit corect:))

ma uimeste siguranta cu care afirmati ca scrieti poezie; nu stiu, macar pentru faptul ca apartineti acestei specii -femininele- fiti un pic mai delicata si mai cu bun simt si nu mai aratati atata cu degetul spre dumneavoastra;inca nu ati inteles ca ceea ce ati transmis prin textul de fata a fost foarte usor de inteles, ideea era ca nu ati folosit o forumula mai interesanta, care sa depaseasca expresiile banale, simbolurile perimate etc.




mai cititi prin jur si mai largiti-va un pic orizontul poetic;

 =  Mae Stănescu
Preoteasa Marinela
[29.Nov.04 03:52]
Multumesc pentru lectură și recomandări!
Cu respect,
aceleași recomandări!

 =  Si lasa-i
Gabriela Marieta Secu
[29.Nov.04 05:52]
Nu te mai incrancena, si lasa-i. De ce tii atata de concursul cela... In Poezie nu ai a te intrece decat pe tine, cu tine cu gandurile tale, cu versurile tale stai de taina... Ai idei frumoase, concentreaza-te asupra lor, imbraca-le cum iti e voia, fa-le sa-ti placa tie cel mai mult, si cand tu vei exclama - ce frumos respira cantecul-poezia mea... atunci si altii vor vedea asta... Scrie ca pentru tine, gandindu-te ca iesi cu poezia de mana in parc, ca e o toamna-iarna a ta si a lumii... Nu pune totul la inima...

 =  s-ar putea
Preoteasa Marinela
[01.Dec.04 23:17]
Gabriela, scuze! Eu am mai raspuns de doua sau trei ori dar mi-a fost sters raspunsul!s-ar putea sa fie un semn bun, desi destul de dureros!

 =  marinelei
Andrei Horia Gheorghiu
[01.Dec.04 23:21]
Marinela, mă bucur că ți-a plăcut comentariul lui Andrei Doboș. Sunt convins că și lui i-a făcut plăcere să îl scrie.
Acum am să te rog să citești cu atenție titlul acelui comentariu.
Citește de multe ori, până pricepi.

 =  Ne scriem propria biografie
Preoteasa Marinela
[02.Dec.04 00:21]
"ești Cea MAI SUAVÃ
cu părul tău mustind a mângâiere
cu degetele tale
cu unghii
urcând pieptiș prin barba mea albind
îți SPUN "DRAG"
și te înjur
de cele mai libere
sentimente
libere"
M-am uitat pe acest fragment ,al cărui autor ești, se obsevă ceva ( mai puțin cifrat decât recomandarea ta) și ca să se vadă mai bine, am scris cu majuscule acel ceva!
Dacă vrei să comentezi poemul Vis, te rog să-l comentezi, fără trimiteri cifrate la părerea altui poet despre această poezie!
Dacă Andrei Dobos ar fi comentat astfel poezia ta, n-ai mai fi pus "paie pe foc" într-un alt subsol!
Esti egoist pe trecerea mea de la nivel 100 la nivel 0?! ... iți pare rău că n-ai primit tu "premiul" ăsta?! Îți zic eu: nu regreta, că nu se merită!!!!!...
Comenteaza, te rog versurile, ne scriem propria viață, propria biografie!... E imposibil să nu știi asta până acum!

 =  Explicații și diferențe
Andrei Horia Gheorghiu
[02.Dec.04 00:21]
Da, drăguțo. Anei mele, din când în când, îi spun "Dragule".
Se pare că am greșit când am permis comentarii la acel text și când nu l-am încadrat la personale. De aceea este un text atât de slab. Pentru că e unul foarte personal. Prea personal.
Dar, spre deosebire de tine, eu știu când un text propriu e bun sau prost. De cele mai multe ori dinainte să-l postez.
Și, tot spre deosebire de tine, știu să fac diferența între o ironie și o apreciere.
Să auzim de bine!

 =  Andrei Horia Gheorghiu
Preoteasa Marinela
[02.Dec.04 01:24]
Cel puțin ai câștigat ceva din comentariul meu! ai câștigat puterea de a recunoaște că e foarte slab textul citat,ca nu e poezie!.. este din creația ta Andrei Horia Gheorghiu (tu l-ai publicat ca poezie, nu eu! ești de acord?!),... te felicit! poate se merita o poezie pentru sentimente chiar puternice de iubire!mie aqsa imi pare! n-am dreptate?

 =  Preotesei
Andrei Horia Gheorghiu
[10.Dec.18 14:27]
Nu, Marinela, n-am câștigat nimic din comentariul tău. Puterea asta o am de mult. Pe deasupra, știu doi oameni pentru care textul acela este poezie. Pentru unul dintre ei nu am să încadrez textul acela ca altceva, indiferent câți și ce critici mi-ar spune că este un text slab. Iar tu, în agenda mea, nu figurezi la rubica "critici". Nici măcar la cea de "cititori". Și știi prea bine că așa este.
Ție îți doresc doar puterea să vorbești doar despre lucruri pe care le cunoști, fie ele și sentimente.

Nu sunt adeptul discuțiilor în urma cărora nici unul dintre interlocutori nu are nimic de câștigat, așa că, dacă nu mai ai nimic să-mi spui, am să consider subiectul încheiat.

Să auzim de bine!

 =  Andrei Horia Gheorghiu și cenzura
Preoteasa Marinela
[03.Dec.04 12:50]
Credeam ca din 22 decembrie 1989 am scăpat de cenzurări! dar, din ce trăiesc cu poemele mele se pare că nu este deloc așa! Te-am invitat la un dialog pe text, în detaliu ! Te-am întrebat în ce relație erai cu poezia prin 1994! În loc de raspunsuri, tu sau alți prieteni ai tăi îmi tot cenzurați răspunsurile! În literatură e loc pentru toată lumea! de ce procedați asa? Nimeni nu se luptă cu nimeni! Talentul și destinul sunt cele care ne impun într-un fel sau altul! Ești de acord?

 =  luceferei noastre
Andrei Horia Gheorghiu
[03.Dec.04 12:51]
mai ales destinul, marinela, mai ales destinul.
este înduioșător cum pui tu suflet în tot ce faci, marinela (asta în măsura în care sufletul poate fi reprezentat prin semne de punctuație...)
pe acest site nu există cenzură. există numai reguli. reguli împărțite frățește: unele pentru introducerea comentariilor, altele pentru texte. aplicarea regulilor se face după ideologii socialiste. comuniste chiar.
apoi mă întreb prin ce mecanism ciudat, atunci când ți-am destăinuit că nu figurezi în agenda mea la rubrica "critici", eu am apărut la rubrica omonimă din a ta? sau poate ai presupus că, dacă m-ai invitat cu subtilitatea-ți caracteristică, atât de bine delimitată de toate acele semne de exclamare, mă voi simți obligat să o fac?
nu, marinela, tu figurezi în agenda mea la rubrica "lucefere" și nu pot decât să sper că voi fi vreodată lovit de talentul, inspirația și, de ce nu, curajul de a putea comenta un text de-al tău. acest privilegiu este rezervat numai celor aleși, iar eu nu sunt unul dintre ei.

 =  A.H.Gh , în bună dispoziție!
Preoteasa Marinela
[04.Dec.04 03:56]
Adrian(Andrei), ai simțul umorului! De fapt ești un cinic și te comporți ca și cum toată lumea ar fi a ta! Așa să fie?! Am vorbit de cenzura de aici pentru că niște comentarii ba apar , ba nu apar ( la rubrica destinată comentariilor, de la pagina mea!) Îți face plăcere "să mă iei peste picior", dar nu-i bai! În literatură e loc pentru toată lumea! și nu eu sau tu decidem care vom avea un loc important!
Nu comentezi poemele mele din motive mai tehnice, din partea ta, în calitate de "critic literar" altfel văd că te pricepi foarte bine la critică! Îți zic: La mai bine!
Îți mulțumesc (chiar)pentru cele două intrări: comentarii și texte! Cât despre "lucefere"?! e o vorbă: Gura păcătosului adevăr grăiește! nu se știe niciodată!...s-ar putea de ceea ce îți e frică să nu scapi! și să cedezi în fața poeziei!!! așa că pregătește-te și pentru faza asta!




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !