Members comments:

 =  un discurs
Ottilia Ardeleanu
[24.Feb.13 11:10]
curat, mi-a amintit de perioada fulgarinului, a cabinelor telefonice și a ciorapilor cu dungă. remarc legarea discretă a evenimentelor aparent fără importanță și drumul dus-întors către personajul principal - "tipa în fulgarin roșu", precum și conversația cu acesta, detaliile fine dar nebombastice, introducerea subtilă în atmosfera de lucru a acelor vremuri etc.

am citit cu plăcere,

Ottilia Ardeleanu

 =  Despre...
Gârda Petru Ioan
[24.Feb.13 12:59]
Absurdul vieții cotidiene a celui care nu are habar pentru ce a venit pe lume (cam d-ăștia suntem majoritatea). Lipsa ostentației te face să participi la poveste și face întâmplările aproape plauzibile. Doar le-am trăit fiecare, nu-i așa? :) O comédie care-ți lasă (și) o undă de tristețe. De ce oare?

 =  Dimpotrivă
Dan Norea
[24.Feb.13 13:25]
Pe lângă nota de absurd kafkian și mister specific prozelor fantastice, cel mai mult mi-a plăcut tonul optimist, plin de speranță, care te lasă să înțelegi că personajului povestirii i-a apărut în cale (la propriu) o șansă de a ieși din banalul cotidian. Pe care o poate fructifica sau nu, dar deja asta e problema lui, nu a noastră.




 =  fantasticul
Laurențiu Orășanu
[25.Feb.13 07:52]
Reacții foarte folositoare mie.
E important că se vede ceva. Nu cred că fiecare dintre voi a văzut altceva, deși asta ar fi însemnat distanță între ceea ce am emis și ceea ce s-a recepționat.

Reconstuirea unei perioade (cabine telefonice, fulgarin, atmosfera de la serviciu) - la Otilia,
Absurdul vieții cotidiene - la Nelu Gârda,
Banalul cotidian - La Dan Norea,

aici părerile converg, nu văd diferențe mari în opiniile exprimate. Converg înspre ceea ce am vrut să spun.
Poate că e și trist, cum detectează Nelu Gârda, pentru că banalul, rutina inspiră milă. E și resemnare, lipsa voinței de a ieși din ele (nu face nici măcar doi pași, până le fereastră, ca să vadă dacă fata mai e acolo). Incapacitatea de a detecta posibila ieșire.
Dar ieșirea se întrevede, aici înclin să cred că am vrut să o sugerez (inclusiv prin tonul relatării, care ton nu e deloc plângăreț), exact așa cum a văzut-o Dan Norea. Că va ieși sau nu, nu e nici măcar problema autorului. Acolo a pus punct.

Mă bucură detectarea fantasticului (tot Dan Norea). În pauză, când se gândește, fără ca să-i fi văzut până atunci, i se arată ciorapii cu dungă. Nu-i văzuse până atunci, nu-i vede nici când trece, a doua oară, prin cabină. Abia când fata se îndepărtează, abia atunci el vede că ea are ciorapii negri, cu dungă, întocmai cum i se arătaseră, cu 8 ore mai înainte, în gând.

Mulțumiri.

Ghiocel




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !