Members comments:

 =  strofa finală
cezara răducu
[29.Sep.09 17:54]
concentrează tot poemul, e o cutiuță în care poetul și-a adunat toate imposibilitățile care îl fac să-și dorească credința înapoi. asta mi-a plăcut
rara

 =  Rama?...
ioana matei
[29.Sep.09 22:27]
poem ca o întrebare...despre tablou!..."mijlocul străzii"?... "inima omenirii"?...



 =  "Rama" gălbuie de pe pâinea semi a weekendului
Călin Sămărghițan
[29.Sep.09 22:47]
E o poezie cu viziune, dar care își întinde rădăcinile într-un subconștient ce se intenționează a fi sondat. Un mic gest încremenit devine foarte grăitor: ezitarea mâinii urmată de sentimentul unei iminente explozii, apoi alunecarea spre atacul subliminal al reclamelor.

Sentimentul acela al imponderabilității corpului deasupra patului, din strofa a doua, e chiar real. Iar cutiuța aruncată "undeva în mijlocul străzii/ în inima omenirii" poartă tot efectul de final.

"cineva - ceva" cred că merge fără cratimă.

+ bun
Leonard Ancuta
[30.Sep.09 17:14]
un tecst sensibil, conturat din tablouri si interogari. o relatie firava subiect - obiect care remarca in primul rand trairea. pe aceasta relatie se construieste un mic univers, un univers caruia i se cere sprijinul, fiindca se simte un incomunicando aici mai intai la nivel spatial apoi la nivel intern.
e deosebit modul de redare a fragilitatii, a micii incertitudini dorite a fi certitudine, transformarea ei prin raportare la exterior, la timp, la o anume finitudine, folosind cateva ustensile - accidentul (exterior, invocat) sau cutiuta cu amintiri (mai degraba interna dar asumata).
asocierile sunt destul de reusite aici.

 =  iooiiiooouiuu
hose pablo
[30.Sep.09 18:35]
multumesc

calin, ioana, cezara, leonard salutări din chisinau

daca aveți timp și kef, mai intrați prin ospețe: : :

humanzone.wordpress.com

să ne auzim cu bine.

 =  vers
Silvia Banu
[30.Oct.09 12:14]
poemul trezește emoții și gînduri importante despre suportul fără de care nu ar fi posibilă acțiunea prezentă...........interesant și adînc.......




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !