Members comments:

 =  am o propunere: uita-te la P.S. ca sa o afli
Tara Mircea Marcel
[14.Aug.07 13:50]
eu nu cred ca abel la copiat pe Cain... eu cred ca abel a facut ceea ce Dumnezeu facuse mai inainte pentru om. a sacrificat animale ca omul sa aibe haine de piele. si abel a prins miscarea... neascultarea cere moarte. daca nu moartea celui neascultator, moartea cuiva, sange trebuia varsat.

daca am merge pe urmele textului tau... dumnezeu nu ar mai fi dumnezeu pentru ca nu ar fi perfect. tragedia care a umbrit inceputul istoriei nu a fost fratricidul... ci faptul ca primu om nu o stiu sa aibe grija de nevasta si o dat cu picioru la ce o avut mai bun, la fel si femeia lui.

incerci cu putin umor sa patrunzi taine teologice? :D

in orice caz si daca ar fi dumnezeu nedrept tot tu ti-ai dat raspunsul: "Nu e bine să ceri socoteală lui Dumnezeu. O poți încasa destul de rău…"

P.S.: hai sa luam cate o istorioara wwk (world wide known) si sa o facem fiecare din propriul sau punct de vedere... sa vedem ce iese :D

 =  e randul tau
Adrian Dorie
[14.Aug.07 13:57]
Pai tu ar trebui acum sa iei o istorioara wwk pentru a o prelucra subiectiv... Astept cu nerabdare ceea ce vei oferi :)


 =  Domnie' ajuta-nie
Tara Mircea Marcel
[14.Aug.07 13:59]
imediat ma pun :)... numa sa imi publice intai textul pe care l-am pus azi dimineata

 =  God
Adrian Dorie
[14.Aug.07 14:01]
has nothing to do with what we do! :)

God forgive us! (mai degraba)

 =  =)) hahahahaha
Tara Mircea Marcel
[14.Aug.07 14:04]
cu ce facem noi nu, da cu ce fac editorii da :)) ;)

 =  dumnezeu si discriminarea
Leonard Ancuta
[14.Aug.07 18:31]
cred ca s putea scrie un eseu lung documentat si plicticos. dar nu o fac. e simplu. dumnezeu nu face discriminari. dumnezeu doar face si ce face el se chiama iubire. dumnezeu ii iubeste pe toti la fel. oamenii se simt discriminati fiindca nu-i inteleg dragostea. cine crede in discriminari nu crede in iubirea Lui. tecstul e interesant de discutat, fiindca pune o problema falsa. pilda cu cei doi frati are un alt substrat, nu se refera nici la sacrificiu animal nici la faptul ca dumnezeu alege. sunt convins ca intelegerea faptelor lui e mult prea complicata pentru cineva care nu are darul revelatiei. cu prietenie si dragoste. un inger.

 =  ma iei in serios
Adrian Dorie
[14.Aug.07 18:44]
Textul nu se doreste unul serios. De fapt, nu am scris nici un text pana acum care sa fie serios, you know...
Proza de fata este una 'sinful' si ma simt oarecum vinovat ca am parodiat un capitol biblic. Totusi, nu am vulgarizat si nu am luat in deradere. Nici nu am reinterpretat. Doar am dezvoltat vioi o nelamurire...

 =  *
Adrian Dorie
[14.Aug.07 19:09]
Adevarata explicatie a capitolului biblic 'Cain si Abel' se gaseste la adresa:

http://www.crestinortodox.ro/Cain_si_Abel_Anatomia_pacatului-160-13865.html

 =  Vin și eu
Irina Lazar
[10.Dec.18 14:27]
Adrian, amuzant textul tău. Când eram mică, aveam acasă o carte care se numea "Biblia Hazlie" Am impresia că nu era o carte prea plăcută de Biserica Ortodoxă. :))
Acum trecând la lucruri serioase, concluzia e că Divinitatea, Creatorul, Dumnezeu sau cum vrei să-l numești, e departe de măruntele meschinării omenești. De noțiunile de bine și rău așa cum le vedem noi. Legile omenești și criteriile pe care le folosim pentru a ne judeca semenii sunt strict relative. Pe Dumnezeu nu-l privesc. Ți se pare cumva că imensitatea Spațiului e cumva impresionată de atentatele din 11 septembrie ? Conteaza așa ceva în Galaxia Andromeda? Faptul că Bush l-a prins pe Saddam și nu știu ce i-a făcut? Lucrurile astea sunt vechi și totuși uimitor de actuale. Mda, văd că am deviat. Oricum, mi-a plăcut stilul în care ai scris textul. Și asumă-ți responsabilitatea pentru ceea ce faci. Nu e nimic grav în a-ți pune niște întrebări, chiar și în glumă.

 =  Irene
Adrian Dorie
[14.Aug.07 21:43]
Nu sunt de acord cu un singur lucru din comentariul tau:
'e departe [...] de noțiunile de bine și rău așa cum le vedem noi'. Noi vedem perfect aceste notiuni. Chiar si Saddam le vedea clar... Nimeni nu are norocul de a nu le vedea clar. Cel care nu e constient de diferenta intre bine/rau scapa de Judecata de Apoi pe motiv de 'insanity' :)
Nu-mi asum responsabilitatea pentru toate textele. Doar pentru cele care nu contin nici o idee discutabila mi-o asum.
Te rog sa mai deviezi de la subiect... imi plac deviatiile.

 =  Dumnezeu - concept
Gabriel Cristian Pascal
[21.Aug.07 14:54]
Deus e un concept victorios de-a lungul istoriei. Nimic mai mult, intamplator dintr-o multitudine de concepte acesta a castigat, petru un simplu motiv: acest concept se vindea cel mai ieftin si a avut parte de un marketing perfect (nu glumesc sunt foarte serios). IN momentul in care conceptul nu s-a impus prin el insusi atunci a fost impus cu forta. Apoi, ca orice concepy i se dau valente, in functie de morala zilei ( a secolului, a deceniului): Povestirile biblice sunt pline de greseli de logica, de istorie, de geografie, insa toate capata o aureola mistica. Insusi conceptul de Dumnezeu sufera mutatii de-a lungul Vechiului testament, de la un dumnezeu bun si iubitor la un dumnezeu al razboiului. IN fapt e vorba de mai multi dumnezei, sau mai bine spus de o evoutie a conceptului. IN cain si abel, in fapt se argumenteaza suprematia nomadului, a crescatorului de animale (potent financiar) in fata agricultorului. De aici au fost date diferite interpretari, iar cum realitatea care a generat subiectul este invaluta in mister atunci putem da diverse valente aceste povesti.

 =  I don't know...
Adrian Dorie
[21.Aug.07 15:06]
'God is a concept by which we measure our pain...' canta John Lennon inainte de a fi asasinat. Nu mai sunt sigur de-o astfel de definitie. Nu de alta, dar nu am cum sa-mi explic miracolele ce au avut loc in zona religiozitatii crestine si nu-mi pot gasi un sens al vietii fara sa cred intr-o Entitate Superioara... in a carui gradinita de 'dumnezeiuti' ne aflam.

 =  Dumnezeu - concept 2
Gabriel Cristian Pascal
[21.Aug.07 15:46]
Tocmai lipsa certa a unui sens al existentei, nu avem nici un sens in existenta (cred ca asta e clar), decat in noi insine (am sa revin), ne face sa ne creeam tot felul de scopuri si de finalitati, si sa conceptualizam aceste scopuri. Unui dintre ele este dumnezeire, indiferent de forma pe care o ia: dumnezeu, buddha allah, martieni. toate sunt concepte umplute cu morala epocii, morala care urmeaza o anumita dezvoltare. Nu exista miracole, sunt doar interpretari sau lipsa unei explicatii naturale. Si mai e o problema, cea a existentei care isi cauta un scop. E chiar atat de greu sa acceptam ca existam in noi insine, si ca existanta noastra rezulta numai din relationare sau prin relationare si ca nu exista nici o finalitate a existentei noastre?. Daca nu realtioez nu exist. Gabriel Cristian Pascal este un concept (fiecare nume are o semnificatie si toate impreuna, un ciclu de viata:))) Daca nu realtionam cu tine nu existam, din moment ce exist trebuie naparat sa am o finalitate? Nu! Ma relationez pur si simplu. Nu sunt convins nici de cogito ergo sum, ci ma degraba ma relationez deci exist. IN lipsa unei relationari o existenta in sine nu are valoare. Nu pot exista doar printr-o activitate cognitiva, ci numai prin relationarea cu alti indivizi cu constiinta. IN acest context existenta mea are valoare. Daca nu as fi fost pe agonia.net nu as fi existat. Pa de alta parte e o existenta virtuala. Rezumand: eu imi gasesc un sens al vietii in ea insasi. Odata nascut trebuie sa traiesti, si traiesti atat de zi cu zi incat nici nu iti dai seama ca traiesti; Iar viata:))) nu are nimic de a face cu divinitatea ci e o chestie de interactiune a elementelor chimice. Nimic mai mult. deci existenat noastra se rezuma la interactiunea unor elemente chimice, care la randul lor nasc concepte. Probabil cu cat mai multe elemente chimice de un anumi fel in creer cu atat mai mult loc pentru dumnezei si invers.

 =  I don't know... 2
Adrian Dorie
[21.Aug.07 16:34]
Ai un mod intersant de a vedea lucrurile... am gandit si eu astfel, o vreme, dar nu mi-am dezvoltat rationamentul. Ai putea scrie un eseu foarte bun pe aceasta tema, daca nu l-ai scris deja. Iti propun alt sens al vietii: evolutia individuala si globala a omenirii. Omul evolueaza, nu poti nega asta, pe durata vietii, prin interactiunile permanente pe care le are cu realitatea inconjuratoare... la fel si societatea, pe parcursul generatiilor. Care e telul acestei evolutii? Nu spre o fiinta superioara? Spre Dumnezeu?




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0