Members comments:

 =  .
nica mădălina
[12.Nov.07 19:37]
final presimțibil, ca replică firescului din limbajul monologului. și ca exagerare a gesticii care suplinește minimalismul decorului.
dar cu nimic mai incredibil, dacă mi-e permisă formularea, decât accentul pus pe public, pe implicarea sa în poveste.
o interactivitate ca o boală aici. sau despre taumaturgicul jocului.
ce remarc față de alte scenarii de pe această pagină de autor este o mai mare generozitate privind plasarea, contextul. și mai multă simplitate a discursului, verbal sau non-verbal, al personajelor.

+ .
nica mădălina
[12.Nov.07 19:39]
stângăcia mă face să revin. credeam că bifasem.

 =  bun
Leonard Ancuta
[12.Nov.07 19:53]
efectul maselor in combinatie cu cele doua singuratati exprinate. depersonalizare pana la refuz, dematerializare. o pierdere definitiva. o singura obiecție. desi coerenta cu ideea din scenariu, finalul e o iesire din decor.

 =  +
felix nicolau
[12.Nov.07 20:20]
e un scenariu poezie, f expresiv. dar nu e asezat in tipar de scenariu, ma refer la reglementari. mi se pare mai sofisticat decat teatrul la capit asta

 =  singurul text scris mai serios dupa aproape 6 luni
Ioana Petcu
[12.Nov.07 20:45]
elule, am revazut dar ochii sunt asa obositi la ora asta e posibil sa mai scape inca.

mada, Liviu Rusu discuta intr-o carte a lui despre rolul publicului. Cartea e veche de prin '36, dar am extrapolat citeva teorii de acolo si ma tot joc sa nu ruginesc pe relatia creatie-receptare. plus ca totul e facut putin aici ca o viziune "teatru in teatru" deasupra tuturor e un regizor care vegheaza regizotii descendenti pe niveluri.

leo, am modificat, ai dreptate era cam ca nuca in perete. masele astea sunt ca in clipul de la REM Everybody Hurts :)

felix, mi-am dat seama ce "naspa" e sa scrii o cronica la cartea unui prieten. apropo de forma scenariului, lucrez acum pe o piesa care e scrisa in vers liber. e extraordinara forta de sugestie a spatierilor neconventionale.

un puu de seara la toti, asa mare

 =  *
mihai zabet
[12.Nov.07 22:26]
literatii citesc incet pentru ca savureaza dimensiunile complexe si parfumurile cuvintelor si ale frazelor dar eu nu sunt literat si citesc repede si
zic si eu ce a zis nu mai stiu cine dar bine a zis: trauma existentialista a avut o baza fizica in cea dintai extensie electrica a sistemului nostru nervos

 =  ioana
felix nicolau
[12.Nov.07 22:28]
daca prietenul e un tip destept, trebuie sa fie extrem de usor sa scrii o cronica la cartea lui. pretenul lala intotdeauna a cerut adevarul si libertatea interpretarii. eu insumi sunt socat de diversitatea mintii omenesti. asa ca sinceritatea nu poate decat sa ma onoreze, ba chiar si duritatea. m-ar ajuta

+ limpede ca un film
Ioana Geacăr
[13.Nov.07 00:14]
Îmi place amalgamul de tragedie antică, expresionistă și absurdă etc. Textul s-a mai limpezit prin absența încărcăturii (și-ncrengăturii) simbolurilor (dar eu încep să le duc dorul medievalelor tale texte-ciudățenii)

 =  un raspuns ca un tot
Ioana Petcu
[13.Nov.07 12:47]
ioana, si mi-e mi-i dor, mai dar sunt stari pe care nu le vad intorcindu-se. inca ma bucur c-am scris un scenariu bunuc, o joaca, dar un text bun ca strategie.

mihai, important ca mi-am gasit trauma ca stare de dezechilibru esentiala pentru un act creator, fie el si miniatural. mai, mishule, mai :D

fel, numia ca ar trebui sa apara si intr-un material de presa si nu pot scrie ceva misticaresc si pe de alta parte nici sobru. ioi, vedem noi cum iese mixtura asta.




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !