agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 6022 .



Schimbarea incepe cu mine..
essay [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [radumarina ]

2011-04-16  | [This text should be read in romana]    | 






Noi oamenii, in general, suntem vesnic nemultumiti. Suntem nemultumiti de oamenii de langa noi, de profesori, de parinti.
Dar oare, cati ne intrebam ? Dar eu, cum sunt eu ? Cum ma vad ceilalti ? Vrem mereu sa-i schimbam pe cei din jurul nostru si nu ne gandim ca poate ar trebui sa ne schimbam si noi.
Ar trebui sa ne schimbam atitudinea cu cei care suntem nemultumiti, sa le atragem atentia, sa ne oprim o clipa si sa le zambim, sa le intindem o mana! Poate ascund in suflet o povara, o tristete, o copilarie nefericita care refuleaza acum printr-o manifestare care ne nemultumeste! Si noi oamenii, de obicei, judecam lucrurile “la rece”, nu ne pasa de problemele celorlalti, insa tinem “sa-i punem la zid”!
Pentru ca eu vreau sa fiu un om drept, mi-am propus ca inainte de a “condamna” pe cineva, sa incerc sa-l descopar, sa-l inteleg, sa-l indrum eventual, pentru ca sunt convins ca voi avea de invatat si eu de la aceste persoane.
Daca imi voi castiga noi prieteni de suflet, daca voi putea sa schimb in bine soarta unui apropiat inseamna ca cel care s-a schimbat intai am fost eu!
Am realizat cata nevoie avem de relatii frumoase, de prieteni, de respect, pe care la randul nostru sa-l daruim celor din jur.
Ca sa-i convingi pe cei din jurul tau sa se schimbe, trebuie sa incepi schimbarea cu tine!
Deci, sa fim mai buni, mai intelepti, mai altruisti...

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!