agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 3502 .



Cine ne va dovedi că El este Dumnezeu?
personals [ ]
(Din cartea "Rugăciuni pe malul lacului")

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Velimirovici_Nicolae ]

2006-09-29  | [This text should be read in romana]    |  Submited by Nicole Chinez




Cine ne va dovedi că El este Dumnezeu?

Cel dorit a venit, și va veni din nou, și totuși voi întrebați: “Cine ne va dovedi că El este Dumnezeu?”
Eu vă voi întreba, frații mei sumbri, iar voi să răspundeți la ceea ce vă întreb: “Dacă voi L-ați face pe Dumnezeu să vină pe pământ, sub ce formă a-ți dori să-L vedeți?”

“Noi am vrea să-L vedem ca om, mai frumos decât toți fiii oamenilor, mai puternic în cuvânt și faptă decât toți fiii oamenilor. Noi am vrea să-l vedem ca un principe nespus de frumos; nu trufaș, ci blând ca un miel, pe cineva care să vină sub acoperișul nostru, să mănânce și să bea cu noi și să împartă totul în comun cu noi înafara slăbiciunilor și păcatelor noastre”.

Atunci eu vă spun: “Voi înșivă a-ți dovedit deja că Dumnezeu a fost printre noi”.

“Noi am vrea să-L vedem ca om, deși El se poate descoperi pe Sine sub orice chip trupesc. Atunci când grăiește, El trebuie să grăiască cu putere, așa cum nici un om n-a mai grăit vreodată. Când El umblă prin această lume, El să nu umble ca un famen sau ca un rob, ci ca un Domn. Apa și vânturile trebuie să asculte de El, oamenii trebuie să-I urmeze, duhurile cele rele trebuie să fugă de El. El trebuie să-I îngrijească pe oameni zi de zi: să-i mângâie pe cei ce jelesc, să-i tămăduiască pe cei bolnavi, să-i învieze pe cei morți. Noi ne-am dori un astfel de Dumnezeu printre noi”.

Atunci eu vă spun: “Voi înșivă a-ți dovedit că Dumnezeu a fost printre noi”.

“Noi am dori ca El să vină la noi nu ca un împărat cu o avuție pieritoare, cu o oaste care dispare- nu ca împărat, ci ca Unul mai mare decât toți împărații. Și noi am mai dori ca El să vină la noi nu ca un prooroc obișnuit, ci mai degrabă ca Cel Ce a fost proorocit de la începutul vremii, ca Unul Care ar îndrăzni să spună că El este mai înainte de vreme, ca Unul Care să ne proorocească ceea ce se va întâmpla la sfârșitul timpului și după sfârșitul timpului și am mai dori ca El să vină la noi nu ca preot, ci ca un mare preot întru care toți trei să se ivească laolaltă, Dumnezeu, preotul și jertfa. Așa ne-am dori ca Dumnezeu să Se arate printre noi”.

Atunci vă spun: “Voi înșivă a-ți dovedit că Dumnezeu a fost printre noi”.

“Noi am dori ca El să vină și să plece iute, fiindcă n-am putea să-L suportăm prea multă vreme. Odata însă ce ar veni, am vrea ca Cuvântul Său să reverbereze prin timp și spațiu, niciodată sfârșindu-se sau oprindu-se; și am mai dori ca pământul să se aprindă de pașii Săi și să ardă cu foc ceresc, atâta vreme cât pământul va exista”.

Atunci vă spun: “Voi înșivă a-ți dovedit că Dumnezeu a fost printre noi”.
Cel dorit a venit printre oameni în orice chip și L-ar fi putut dori oamenii, și chiar mai bun, mai puternic, mai frumos decât atât, și totuși chiar atunci oamenii au spus: “Cine ne va dovedi că acesta este Dumnezeu?”

Cel dorit va veni din nou, suflete al meu. Ca un fioros dragon El va zbura spre tine și dacă tu nu-L vei cunoaște, El va zbura mai departe, iar atunci, cu adevărat nu-L vei mai vedea. Scoală-te, suflete al meu, nu dormi, ci priveghează. Întipărește în tine chipul Celui dorit, cum arată El, așa încât să-L poți recunoaște atunci când va veni.
Fie ca chipurile tuturor lumilor să te părăsească, suflete al meu, și fie ca chipul Său să te umple cu totul, de la răsărit la apus, de la miazănoapte la miazăzi- astfel încât să-L poți recunoaște când va veni.
Căci El va veni și va pleca precum un dragon fioros și totuși tu vei moțăi și vei spune: “Care ne va dovedi…?”
Dacă tu nu-ți dorești aceasta ție tu însuți, nimeni nu ți-o va dovedi vreodată.
Dacă viața ta veșnică nu Þi-l dovedește, atunci moartea ta veșnică o va face.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!