agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 3558 .



Despre educarea batranilor si tinerilor
personals [ ]
(Scrisoarea a 232-a)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Episcop_Nicolae_Velimirovici ]

2006-12-12  | [This text should be read in romana]    |  Submited by Nicole Chinez




Revizorului Marko N., despre educarea batranilor si tinerilor
(Scrisoarea a 232-a)

Scrie-ti ca iubiti copiii din pricina minunatei lor recunostinte, care la cei mai in varsta este tocita bine. Dati exemple.

Voi da si eu macar unul. Isidor, Mitropolitul Petrogradului, povestea deseori cum in copilaria sa era nevoit sa umble descult. Un om pe numele de Petru s-a milostivit de el si i-a cumparat opinci din scoarta de tei, care pretuiau cinci copeici. Aceasta mica binefacere s-a intiparit atat de adanc in mintea lui Isidor, incat dupa 50 de ani, ca preot si episcop il pomeneea mereu pe binefacatorul sau, Petru.
Scrieti in continuare ca ii compatimiti pe copii, si asta tocmai fiindca ii iubiti. Caci au venit vremuri grele pentru copii, pentru sufletul copiilor, pentru caracterul copiilor. Sminteala din toate partile. Nelamuriri si cotradictii bat ca niste vanturi reci copiii si acasa si la scoala si pe strada. Si nu numai ca in doua clipe sunt expuse copiilor doua teorii complet opuse despre viata, despre purtare, despre familie, despre patrie, ci copiii mai sunt si tulburayi cu ememple contradictorii. Dvs ati dori pentru copiii o educatie aparte, care sa-i apere de bolile si smintelile contemporane.
Dar El a zis:
" De nu va veti intoarce si nu va veti face precum copiii, nu veti intra intru imparatia cerurilor.
Asadar, Hristos arata apasat ca este mai mare nevoie sa fie educati cei mai in varsta decat copiii. El arata si metoda prin care trebuie sa fie educati acestia. Foarte simplu: sa priveasca la copii. El a spus insa si cum trebuie educati copiii. Tot foarte simplu: Lasati copiii sa vina la Mine si nu-i opriti.\Atata doar: copiii sa vina la Hristos, iar tot restul e treaba Lui. Si singura sarcina a parintilor este sa nu-i impiedice pe copii sa vina la Hristos.
Asadar, lasati-i pe copii sa vina la Hristos si lasati-i pe batrani sa vina la copii. In prezenta lui Hristos, cel mai mare Prieten al lor, copiii nu numai ca vor invata ci vor si prinde putere, fiindca Hristos nu doar ca invata, ci si da putere duhovniceasca asa incat copiii sa poata savarsi ceea ce invata.
Hristos este Veasnica Tinerete. Aceasta

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!