agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 5398 .



Rugăciune pentru înmulțirea dragostei și dezrădăcinarea urii
personals [ ]
(Scrisoarea a 238-a)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Episcop_Nicolae_Velimirovici ]

2006-12-13  | [This text should be read in romana]    |  Submited by Nicole Chinez




Profesorului Iovan P., rugăciune pentru înmulțirea dragostei și dezrădăcinarea urii
(Scrisoarea a 238-a)

Ați fi vrut ca Biserica să alcătuiască o rugăciune aparte către Dumnezeu pentru vremurile de acum și pentru trebuințele de acum ale oamenilor. Asta ați vrea și dorința dvs e vrednică de laudă. Dar este oare vreun lucru mai de trebuință oamenilor din vremurile noastre decât curata și sfânta dragoste? Și să stiți: Biserica are rânduită o rugăciune strălucitoare pentru înmulțirea dragostei și dezrădăcinarea urii. O să vă traduc* aici o parte din această rugăciune:

"Doamne Dumnezeul nostru, ca un Dumnezeu caută cu milostivire spre pământul inimii noastre cel uscat de lipsa dragostei și înghețat de ură, de iubirea de sine și de nenumăratele fărădelegi. Trimite o picătură din harul Preasfântului Tău Duh și rourează-l cu îmbelșugare ca să se facă roditor, ca din văpaia dragostei de Tine să crească rădăcina tuturor faptelor bune, care e frica Ta, și grija fără de lenevire pentru mântuirea aproapelui, încă și dezrădăcinarea tuturor patimilor, a feluritelor rele și a fățărniciei. Cu osârdie te rugăm ca pe Făcătorul de bine al tuturor oamenilor: degrabă auzi-ne și ca un Iubitor de oameni ne miluiește.
Întărește în noi porunca nouă pe care ai dat-o, Doamne, ucenicilor, să se iubească unii pe alții; întărește-o în noi cu adevărat prin harul Sfântului Tău Duh în sufletele și în inimile noastre, încât să ne sârguim a ne osteni pentru ceea ce este plăcut înaintea Ta, iar aproapelui spre folos și spre mântuire. Rugămu-ne Þie, Făcătorule de bine, auzi-ne și caută spre noi cu milostivire.
Fă-ne cu harul Sfântului Tău Duh să fim desăvârșiți în dragostea Ta, Dumnezeul nostru, și să avem dragoste nefățarnică de aproapele. Că de crede cineva că Te iubește, iar pe fratele său urăște, mincinos este și întru întuneric umblă. Drept aceea, Milostive, aprinde sufletele și inimile noastre cu dragostea de Tine și de frați. Rugămu-ne Þie, ca un Milostiv degrabă auzi-ne pe noi și ca un îndurat ne miluiește!"
Dumnezeu să ne ajute!

* În Biserica Sârbă, ca și în celelalte Biserici slave, este folosită în cult limba slavonă.(n.tr.)

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!