agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 348 .



THE THE THE
poetry [ ]
the the the

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [INSFUTV ]

2009-12-07  | [This text should be read in romana]    | 



--------------------------------------------------------
- Ați afirmat la un moment dat că pe dumneavoastră scrie citeț KONEC. Ce semnificație comportă-n prezent această aserțiune ?
- Am afirmat în același timp că dispun de-o energie inepuizabilă. Sunt un călator, nu în sensul că nu mă pot fixa într-un loc anume ori că aș fi inapt pentru matrimoniu, nu, însă nu mă feresc să cobor frumușel înapoi în stradă în momentul în care simt că locul nu-mi mai răspunde.
- O luați la labă ?!
- Sunt dispus să dau mâna cu oricare artist. Însă încasatul de datorii nu mă caracterizează - de altfel chiar și noțiunea de "creditor" îmi este întrucâtva antonimă - nu sunt generos cu tot dinadinsul, însă despre caracterul meu cred că reflectă lumea - de aceea sunt aproape infinit, însă dacă mă enervezi, atunci mă opresc. TAC.
- Vi s-a pus pata pe cineva vreodată...
- Nu pe indivizi izolați. Despre minciuni am învățat să iau atitudine ca în fața vidului - însă uite că nu-i o metodă infailibilă, nu-s tot timpul bine dispus - nu mă enervez, însă pretexte de-a mă ambala apar ca dintr-o culegere de probleme făcută ferfeniță.
- MISTER !
- Sunt un leneș - nu văd de ce mi-aș complica inutil viața, de aceea sunt nițel surprins când cineva dă dovadă de rea-credință, așa în general. Din punctul meu de vedere, cei ce pretind că-i protejează pe ceilalți mint însă nu știu dacă sunt conștienți de atitudinea lor ipocrită - îi lipsesc pe alții de libertate pe motiv de "profilaxie" socială - eu aș abroga Codul Penal din forma sa actuală și nu l-aș lăsa decât într-o singură propoziție "oficială" - Reacția în fața lipsirii de libertate exonerează de orice blam public. Mai mult decât să constrângi un om nu prea văd ce rău i-ai putea cauza. Gradul de durere diferă. Dar asta-i o scară personală - există fachiri și cei care suflă flăcări pe bot.
- Aveți vreun proiect legat de terți ? Deci v-ați trecut în 'agendă' vreun proiect destinat fericirii altora ?
- Stau și eu ca omul pe forum. Asta-i o victorie politică în genul epigonilor marelui savant fizician Einstein, după cum proiectul literar Guttenberg reprezintă un ineluctabil câștig în altitudine - au existat și până acum bețe, mai târziu bastonul de figuri, însă alpen-stok-ul abia de curând s-au acreditat. Cu knap-sack-ul pe net, deci.
- Alpen-stok-ul la ce folosește ?
- La ce folosește și note-book-ul. Să stai pe forum.
- Pe un munte de cretă, eventual ?!
- Poți să stai și cu cracii-n sus într-un pat de spital. Esențial este demersul ori efortul la care te pretezi. Sunt tâmpiți care se duc în sus spre-a crăpa. Alții au talentul de-a face lumea și pe ei înșiși să creadă că a cadea-n cap e-o adevărată voluptate ori că-i meritul lor personal. După mine forumul este tot un fel de limb al pacificului de care din nostalgie nu ai reușit să te desprinzi - un fel de foyer de teatru ori anticameră sau hol de cămin, cum vrei s-o iei. Ceva însă face diferența de camera personală ori de trotuarul din fața blocului tău. Plăcerea de-a discuta, probabil.
- Ce fac body-guarzii pe forum ? Ori profesorii de medicină ? Tot forumuri sunt și alea ? Ori mai degrabă hub-uri, de unde descarcă fiecare participant ce-i place ?
- Nu te obligă nimeni să frecventezi discotecile sau piețele de agro, cu atât mai puțin cabinetele de medicină, fie ele și "legale". Prietenii mei nu taie oameni din pasiune. Dracu știe ce-or fi aceste sectoare de activitate umană - nu-i problema mea, câtă vreme nu-mi aduce vreun prejudiciu iminent, nu cârtesc. Problema este că la fel cum eu tânjesc a mă întoarce pe băncile amfiteatrelor bucureștene de drept, așa și acești indivizi au prins gust de activitatea domniilor lor și caută pretexte de-a se manifesta. Probabil că te prinde, naiba să-i cheptene.
- Străzile-s pline de sirene de toate felurile - cum apreciați aceste datum-uri existențiale ?
- N-ai ce căuta pe munte dacă ai rău de-nălțime ori dacă îngheți prea ușor. Muntele-i un pretext, un plan înclinat, uite că însă unii s-au desprins cu timpul de câmp și au învățat a savura un cântec, o cană fierbinte. Pe munte-i salvamont, însă ăla vine când deja ești 'mâncat', iar la plajă-i salvamar, însă ăla-i chiar mai rău decât body-guarzii - nici nu te lasă să te expui valurilor - mulțumim frumos pentru marea grijă. Nu știu, probabil că și-a-ți face nod la-ncălțări presupune un infinit de metode. Coșciugul bătrânesc îi demodat, ori au devenit ăștialalții mai rapace. Probabil că se grăbesc.
- Fac aceste categorii sociale politică ?
- POLITICA vine de la "polis", care-n trecut la Atena semnifica oraș, sau cetate. Să știi că fac, pentru că primul pas spre politichie-l reprezintă agregarea-n formație, ori în formații. Restu-i dezbatere liberă.
- Sau administrație...
- Administrația-i un simplu JOB. Candidații, deci ăia care nu dețin cheile cămărilor, stau încă pe forum sau "fac politică". Curios este că lumea dă mâna și cu unii și cu ceilalți. Bem și vin, și iaurt.
- Cum să ne purtăm cu discipolii într-ale binelui public ?
- Toți sunt mai mult sau mai puțin, prin faptul că deschid o ușă care nu-i a lor. Zoon politikon, animalul polis-ului nu a leșinat încă de tot, în ciuda body-guarzilor ori a doftoriilor. În general eu-i dau dracului cu tot cu formațiile lor, însă am făcut și atletism în școala generală, deci îmi rezerv constant dreptul de-a o lua la picior în fața "salvării".
- Ce să facem noi în viață ?
- S-0 LUÃM LA LABA.
- AM ÎNÞELES.
- PE LOC REPAUS.
- HALT.
- PA.
- PA.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!