agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 644 .



cântec naiv
poetry [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Pasa ]

2024-05-21  | [This text should be read in romana]    | 



ai triluit, ai spart vreo zece versuri. apoi, ți-ai dat cu somnul întâlnire. dar somnul nu venea, nu venea... (ce belea!) secundele atârnau de un fir de păianjen. rebegit. astfel, s-a întâmplat să fie acest ritm veștejit.


cerul nu mai avea culoare. și-a cerut de la soare. copacii înotau în verde. nu mai știai cine ce pierde. se terminase acuarela, închisese la magazinul divin. îți deveneai din ce în ce mai străin. ca un suspin care-și pierduse înțelesul, patima și interesul.


se înnoptase. pe-afară, tot cobea o cucuvea. de-ți intra frigul în oase. (ce belea!) și somnul tot nu venea, nu venea. secundele creșteau în intensitate. ca un frig de dincolo de moarte.


somnul n-a venit, dar nu-i nimic. o să-i dai o altă întâlnire. va veni pe-un fir de borangic să își țeasă pânza de iubire. nu mai da așa din colț în colț! vorba ceea: ciobul e tot ciob. nu te-ajută nici șurubul holț, nici înțelepciunea lui Esop.


știi prea bine, nu-i același lucru spargerea-n figuri ori de tipare. cum se strânge floarea-n involucru, așa tu te strângi, un ghem din zare.


nu-i mai bun un cântec (și naiv) decât revărsări de patimi sumbre, decât să rămâi în timp captiv, decât să te risipești în umbre?


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!