agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 560 .



PESCÃRUȘI ÎN BÃTAIA REFLECTOARELOR
prose [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [artemys ]

2008-08-22  | [This text should be read in romana]    | 



Din stația de tramvai, printre copaci, blocuri, mașini, oameni și sârme se vedea stolul de pescăruși planând deasupra Casei Poporului. Dacă priveai spre cer noaptea puteai să îi vezi din aproape orice punct central al Bucureștiului. Însă de fapt treceau neobservați, pentru că nimeni nu caută, noaptea, un stol de pescăruși în mijlocul orașului.
Ca și cum ar fi dansat, argintii în bătaia reflectoarelor, rotirea lor ținea timpul în loc, iar sufletele noastre erau aripi care freamătau, fără a se putea atinge unele de altele. Fremătatau, totuși, în același ritm, în lumina propriilor noastre bucurii. Era greu să înțelegi timpul într-o noapte de iunie în care mirosul teilor era o tortură plăcută. Nu puteai decât să simți esența fiecărui detaliu cu care intrai în contact. Chiar sufletele noastre erau niște esențe, plutind deasupra orașului. Peste tot în jur: esență de parfum de tei și de suflet, într-o noapte care te făcea să simți frumusețea tuturor lucrurilor. Totul se putea întâmpla în atmosfera aceea care părea situată în afara spațiului și timpului.
Fiecare lucru își avea poezia lui: țiganul din tramvai cu prietena sa și cu un acordeon, pe care îl purta fără să cânte (îmi venea să îl rog să cânte ceva), ceasul rotitor din fața parcului Carol, strada 11 iunie (eram chiar în ziua de 11 iunie), tu, eu, noi doi la depărtare unul de celălalt, ca un călător prin viața ta, mereu gata să pleci undeva, gata să descoperi noi frontiere ale vieții.

.  |








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!