agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 2066 .



Cortina
prose [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [razvam ]

2009-03-25  | [This text should be read in romana]    | 



Avand in vedere ca asta ar fi trebuit sa fie o alta poveste care sa se incadreze in tiparul povestilor mele , ar trebui sa inceapa la fel sau macar sa aiba acel ceva authentic dar , nu o sa se intample asta .
O sa va spun o poveste adevarata , isi spuse in gand in timp ce statea la o masa intr-o carciuma uitata de vreme , care detinea numeroase amintiri din viata fiecaruia dintre cei care se mai aflau in acel moment acolo. O poveste cu printi si printese . nu , nu cu printi si nici cu printese , am zis ca o sa fie o poveste adevarata si asta o sa fie . se autocontrazise in gand . dar la ce bun sa spun povestea daca nu ma asculta nimeni? Poate ar trebui sa vorbesti tare , atunci poate te-ar asculta cineva. Isi spuse inca ingandurat de viitorul acelei povesti. Ar putea ajunge in urechile cui nu trebuie si asta nu e bine … in urechile cui mai exact? Ei, in urechile peretilor! Dar ce peretii au urechi? Se autointreba mirat . da mai mult ca sigur ca au urechi , si au si ochi si vad si ei stiu foarte bine ce se petrece in jurul lor noteaza fiecare moment care se petrece in adancul constiintei lor si il pastreza acolo impreuna cu celelalte momente si amintiri . ei hai ca la raspunsul asta chiar nu ma asteptam , ai innebunit de-a binelea .
Mai bea o gura de tarie din pahar dupa care il aseaza pe masa si incepe sa-l roteasca usor in sensul acelor de ceasornic si ramane cu privirea fixata pe continutul paharului . ar fi vrut sa inteleaga ce se petrece cu el dar nu putea . e un sentiment ciudat . da , poate din cauza faptului ca ti-a placut sa te complici mereu si stii si tu foarte bine ca nu trebuie sa faci asta uneori . poate ai dreptate . isi raspunse in gand la propia-I intrebare . dar ce sa fac asta e firea mea . si in plus cine ma vrea , ma place asa! HA HA HA ce tare suna !, de ce razi ? nu-I asa ?! nu credeam vreodata ca o sa poti sa spui asta , nici macar in gand ! continuand sa rada ironic de el insusi . de cate ori sa-ti spun astea-s orgolii tampite si nu e bine sa le iei in calcul . dar , cine stie poate m-am schimbat … Hei ,tu pe cine incerci sa pacalesti , pe tine insuti? “Nimeni nu se schimba “ , asta e cumva un citat ? da ! este un citat . si… cine l-a spus ??? aceeasi persoana !
Acum ii venea in minte momentul in care o persoana deosebita i-a spus candva ca este “o combinatie tampita de mai multe chestii …” , indata pe chipul sau rasari o urma de zambet isi ridica privirea din pahar si si-o muta pe secundar , era ceasul de pe perete , un ceas vechi uitat de timp care surprinzator functiona foarte bine . ceasornicul arata ora 22:52 minute . asta e bine , isi spuse in gand , este bine ca sunt inca asa inseamna ca nu m-am departat de la scopul meu. Iar scopul tau care este?? Se intreba pe sine , pai scopul meu e saaaa… chiar asa care e scopul meu ?! va certati ca prostii , si nu intelegeti nimic , linistindu-se in gand, tu de unde ai mai aparut ? pai scopul tau este ala de a descoperii ce anume este dincolo de cotina . wow… puteam noi sa ne gandim ca prostii vorba ta , de fapt a mea , ba nu , a mea , in fine… mai tii minte cand erati amandoi in parcsi i-ai povestit planurile tale si ce aveai de gand sa faci , despre teatru si nu numai ? ei cum sa nu-mi aduc aminte parca s-ar fi intamplat ieri . era seara , da asa e , era seara si era vara si eram in parcul ala de la statuie stiu ca erau aprinse luminile , era destul de tarziu , nu putea sa stea foarte mult , avea un examen important de dat … da imi amintesc perfect , asa de mult imi venea sa … te rog mult fara chestii de-astea . stii foarte bine cum doare … era destul de simplu totul atunci … chiar ca ! erati foarte aproape . ei vezi asta e problema ta nu stii sa profiti la timp , te bazezi pe faptul ca poate o sa mai ai o alta sansa , dar daca sansa vine doar o data in viata … si iti mai aduci amine care a fost primul moment cand a plans din cauza ta?! Da si asta imi amintesc … ce repede trece timpul … nici nu observi si cate se intampla daca nu esti atent . Si apoi partea cu Cortina… vezi ca apoi inseamna o apa mare , ha ha ha ha ha , da ,da ai dreptate, ehhh.. nu stiu cat mai pot sa o duc asa nu mai pot sunt si eu om , hai nu te mai vaita ca un copil o sa fie bine ai sa vezi . In jurul sau alte mese erau goale iar isi ridica privirea spre ceas dupa care mai savură inca putin din minunata bautura . trecuse abia un minut . cat de multe lucruri trebuia sa faca si nu incepuse . era o dovada clara a faptului ca suferea , trecuse printr-o experienta unica.
Acum privea nervurile pe care le avea drept model masa la care era asezat . o simpla masa din pal melaminat cu tot felul de nervuri negre. Iar chestia asta îi amintea de ochii ei mari in care se cufunda adesea cand o privea adanc… au ceva deosebit care ma atrage, mereu ma cufund in ei sunt misteriosi , cineva spunea ca ochii sunt poarta spre sufletul omului la ea e totul atat de cald simt ca sunt inghitit de o mare de intuneric. O mare prietenoasa . evident . poate daca o sa fie norocoasa si asta sper sa se intample , o sa reusesc sa-i ” pictez ochii” , correct asa i-ai promis , isi raspunse in gand la propia-I afirmatie . sper sa reusesc . dar mai intai ar trebui sa descopar ce naiba se ascunde dincolo de cortina . crezi ca esti pregatit? Se autointreba , nu , nu sunt … dar trebuie , tu ce crezi ca o sa gasesti ? asta chiar nu mi-am imaginat niciodata . unii spun ca este un animal care te reprezinta pe tine ca om. Ce fel de animal o mai fi si asta , si mai bau o gura de tarie lasand paharul aproape gol pe masa , care bea de nu mai poate si ajunge in ultimul hal acasa . poate ai cam exagerat cu bautura . glumesti? Ce am de pierdut?? Maine chiar ma trezesc mai tarziu ca de obicei , e aiurea cand esti singur , nu ai cu cine sa bei sa vorbesti , as vrea sa am un suflet langa caruia sa-I spun toate astea … si cand ai trage Cortina ce anume ar gasi acolo ?? iti spun eu , un personaj! Hai ca e chiar tarziu , mai bău si ultima gura de tarie si ceru nota , “ nota va rog “ , “ imediat !” ii raspunse chelneritza , oare o fii destul de amuzant sa lucrezi ca ospatar intr-un bar , mai ales cand esti fata? Ea nu arata deloc rau. Poate cine stie daca ar fi avut indeajuns de multi bani , cine stie ce ar fi fost de ea… dar asa… vezi cam totul se rezuma la roluri iar asta este rolul ei . al tau care e? se intreba pe sine? Al meu ? nu stiu , dar as vrea sa pot sa joc rolul lui Hyperion , dar nu e cam trist ?! este dar asta e tot farmecul…” poftiti , v-am adus nota “ , “ va multumesc “ saraca habar nu are ca "poftim" e o interjectie adica o parte de vorbire neflexibila si indiferent la ce persoana ar fi folosita ea nu isi schimba forma , prin urmare ar fi trebuit sa spuna : “poftim , v-am adus nota “ e tarziu , se uita la ceasornicul de pe perete si observa ca trecuse o ora de ultima data cand l-a privit. Se ridica de la masa isi ia jacheta arunca banii pe masa su pleaca linistit. se indreapta spre casa gandindu-se la ce anume ar putea sa gaseasca dincolo de marea lui Cortina in spatele careia nimeni nu avea acces . ajuns acasa usor ametit se aseaza pe pat se inveleste si adoarme cat ai clipii.
Intr-un intuneric perfect se afla acum. ce face oare ? chiar doarme? Si totusi ceva ii apare in fata ceva mare si rosu. sa fie oare momentul potrivit ? Cortina , intr-adevar dormea profund . Era numai el si Cortina . isi ia inima in dinti si trage Cortina . surprinderea i-a fost mare sa afle ca in fata lui acum avea numai Cortina . era numai el si Cortina . isi ia inima in dinti si trage Cortina . surprinderea i-a fost mare sa afle ca in fata lui, acum, avea numai Cortina , era numai el si Cortina . isi ia inima in dinti si trage Cortina . surprinderea i-a fost mare sa afle ca in fata lui, acum, avea numai Cortina , era numai el si Cortina . isi ia inima in dinti si trage Cortina . surprinderea i-a fost mare sa afle ca in fata lui, acum, avea numai Cortina …



ă

.  | index








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!