agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 2449 .



Intergalacticu
prose [ ]
Serial in episoade despre un baiat curahos +++

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [septembrie ]

2003-12-17  | [This text should be read in romana]    | 



Intergalacticu

I. In care aflam despre Silviu, care este un baiat special

Din cate stiu eu Slivius era incet, asa de incet ca iti o mare putere de sinteza, o perspectiva mult largita pentru a-l intelege. Atunci cand se apuca sa iti spuna ‘buna dimineata’ se mosmondea in tot felul de semne si simboluri, astfel incat abia pe la ora 12 termina. Isi iubea bunicul care insa il batea. Il batea cu bastonul pe cocoasa, pe muzica lautareasca. Dansa un fel de ‘calusharul’ tataie in care miscarea principala consta in seria de cinci lovituri aplicate cu bastonul pe spatele lui Sillvius.
'Mda !' spuse ganditor unchiul Titi, si mai facu un pas in spate. Nestiind ce sa mai creada, parintii il priveau in ochi intrebandu-se oare ce a descoperit unhiul Titi. Unchiul acesta, era fratele Cuscrului si in tineretea lui a fost doctor de kai pe front.
Odata ca se intoarce unchiul Titi catre cei doi si priveste fix : ochiul cel din stanga se uita catre mama, cel din dreapta catre tata. Usa de la bucatarie se tranti amenintatoare astfel incat un nor de praf se ridica de pe hol. Mama simti ca vomita, iar el, tatal incepusa se foiasca pe scaun necajind nasturii de la slit.
'Am mai avut un caz' incepu bland unchiul Titi'.Un baiat din partile Odessei. Din pacate tehnica noastra nu l-a putut salva atunci, dar'
Mama tresalta. Un ochi o calma insa, prompt.
' aaaa...Am sa incep direct : deci ....Eugenio, baiatul tau trebuie...aaaa... sa fie... aaaaa...stimulat mecanic, ca sa poata sa gandeasca... aaaaaa....bine'
'Stimulat mecanic', repeta tatal, cofetar de profesie.
Asezandu-se pe un scaun, dinaintea lor, unhchiul Titi bau pana la fund paharul cu sifon si incepu : "Vedeti..aaa..baiatu are un creier genial, poate sa dea performante neinchipuite, dar asta se intampla atunci cand are ienergia necesara care sa-l puna in miscare. Aceasta ienergie poate sa fie produsa la parametri sadisfacatori in urmatoarele feluri : cand adaoga sau depune o cantitate mare de efort fizic, caldura inerioara creste, ajunge la cap, pune in miscare sinapsele si apoi se intoarce, condensata, sub forma de saliva. Pe urma este de ajuns sa il infofoliti bine bine, pentru a pastra un nivel constant de temperatura. Cand baiatul are febra mare se intampla asa cum se intampla la toti : o gandire coerenta si corecta pe care noi o percepem din pacate gresit si o numim . Dupa ani si ani de studii sustinute de alcool rafinat de circa patruzeci de grade am inventat un mecanism care sa puna pe picioare mintea lui Ovid. Dispozitivul meu este foarte simplu : se bazeaza pe doua cornite de cupru poleite cu placute fotonice care capteze energia solara.' "Aaaaa' - facu mama incantata. Cei trei mai statura ce mai statura la vorbe pana la lasatul serii. Apartamentul de la etajul 8 stralucea de o bucurie nemaipomenita, chiar daca zona ramanea la fel de muncitoareasca. Terenul de sport al scolii, care incepea sa se lateasca chiar din fata blocului, vuia de strigatele copiilor, care, se jucau (cica !). In dormitorul, lui Silvius statea intins pe jos, ca era mai racoare. Nici banuia viitorul mare.


II. In care Silvius este investit cu puteri supranaturale

Bunicul se invartea nervos prin camera, evident cu mainile la spate. Ascultase discursul lui Titi. Trebuia sa treaca la fapte inainte de a fi prea tarziu. Cu degetele lui lungi facu o licoare speciala : pisa niste mentosan intr-un pahar, adauga de la bucatarie doua lingurite bors extra, un pic de piper, si turna din plin vodca scandic. Aprinse o tigara carpati si dadu baiatului. Muzica era la maxim, si era o muzica de tzambal, un crescendo metodic si oltenesc. Vodca declansa o reactie spontana in Silvius, reactie catalizata si de fumul de carpati. Ritmul muzicii pastra incadescenta la un nivel constant. Ca sa verifice, batranul facu un test : ii arata fuck you cu degetul din mijloc, si primi un pumn in arcada. Ii spuse un banc de-al lui, si Silviu ramase serios. Il intreba “Vrei sa pleci in America ?” Baiatul raspunse hotarat “Nu” . Era in ordine, baiatul functiona la un randament cel putin suficient. Bunicul scoase de unde stia el, o batista veche-veche si galbena, doua sosete scortoase rau, si dandu-le foc, incepu sa zica ceva pe nas, repede. Atunci, prin fumul de tigara, se deslusi in oglinda o silueta feminina, imbracata intr-o usoara camasa de panza alba. Avea ceva intr-o mana : o floarea-soarelui, si in alta o spada. Baiatul se apropie numai in maieu si sorturi, ca era cald, si ingenunche cu dreptul. Silueta ceru mai intai sa traga si ea un fum de carpati, ca nu mai fumase de mult marfa din asta si intreba ce mai e pe la Steaua. “Tot… ?” Silviu incuviinta cu obida “ Tot….”. “Ei bine tinere, aceasta este prima misiune…” Baiatul dadu paharul peste cap, si spuse – ‘ascult’ . ‘Deocamdata noaptea este de partea ta. Tot ce vei intreprinde sa intreprinzi noapte, cand este luna plina. Asta iti va aduce suficienta energie lunara : si il saruta pe frunte. Si acum succes. Ne vedem peste fix sapte zile’.
Silvius merse sa se intinda pe pat caci urma o noapte lunga. Prima noapte in care va intra in actiune Intergalacticul.

- Va urma -

.  | index








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!