agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 7333 .



Fragmente din \"Zidul\"
prose [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Jean_Paul_Sartre ]

2003-01-22  | [This text should be read in romana]    |  Submited by error



...
Esti condamnat la moarte. Vei fi impuscat maine dimineata.
...
Nu ma gandisem niciodata la moarte pentru ca nu avusessem ocazia, acum insa se ivise si n-aveam altceva mai bun de facut decat sa ma gandesc la ea.
...
Nici eu nu realizam inca pe deplin; ma intrebam daca doare rau, ma gandeam la gloante, imi inchipuiam grindina lor care frige trupul, sfredelindu-l.(...)Eram insa linistit: aveam toata noaptea la dispozitie ca sa inteleg.
...
Vor fi opt. Li se va comanda: "Foc" si voi vedea opt pusti indreptate spre mine. Cred ca o sa-mi vina sa intru in zid, ca o sa imptng din rasputeri zidul cu spinarea, iar zidul va rezista ca in cosmaruri. Toate astea mi le pot imagina.(...)Probabil ca doare ingrozitor.(...)Am si inceput sa simt ranile; de o ora ma doare in cap si in gat. Nu sunt chiar dureri adevarate; e vorba de ceva mai rau: e vorba de durerile pe care o sa le simt maine dimineata. Dar dupa aia?(...)Imi zic: dupa nu mai e nimic. Dar tot nu inteleg ce inseamna asta. Sunt momente in care sunt gata-gata sa reusesc...Si pe urma deviez, ma gandesc iar la dureri, la gloante, la zgomot.(...)Imi vad cadavrul: asta nu e greu, dar eu sunt cel care il vede, eu, cu ochii mei.
...
Nu e firesc sa mori. Si de cand urma sa mor, nimic nu mi se parea mai firesc.
...
Nu voiam sa ma gandesc la ceea ce avea sa se intample in zori, la moarte.(...)Dar, de indata ce incercam sa ma gandesc la altceva, vedeam tevile pustilor indreptate spre mine. Cred ca mi-am trait executia de zeci de ori la rand.
...
Daca as fi vrut, cred ca as fi putut sa dorm putin: nu inchisesem ochii de patruzeci si opt de ore, eram istovit. N-aveam insa chef sa pierd doua ore de viata: ar fi venit sa ma trezeasca in zori, i-as fi urmat ametit de somn si as fi crapat fara sa apuc sa zic: "of", nu voiam una ca asta, nu voiam sa mor ca o vita, voiam sa inteleg.
...
In starea in care ma aflam, daca cineva ar fi venit sa ma anunte ca am pot intoarce acasa linistit, ca scapasem cu viata, chestia asta m-ar fi lasat rece: SA ASTEPTI CATEVA ORE SAU CATIVA ANI E TOTUNA CAND AI PIERDUT ILUZIA CA ESTI ETERN.
...

.  |








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!