agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 2090 .



Ana
personals [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [pennylane ]

2010-01-29  | [This text should be read in romana]    | 




Ana se trezea în fiecare zi de după masă se deplasa perfect flexibilă la baie, se privea în oglindă dar imaginea se strecura undeva în comun, deși nu era.
Ana se ofilea, dar se trezea satisfacută. Dezamăgirea venea de abia după miezul nopții când filmele mucegăiau în irisul ei de abanos.

Apă moartă pentru vindecare.

Sordidul adevăr era că se simțea fericită uneori, avea un mod ciudat de a privi lucrurile, dincolo de ele.
Ana putrezea nepăsător pe canapea. Visa la trenuri și animale mitice de pradă.
Ana dispărea bucățică cu bucățică, membru cu membru, dar asta niciodată n-a fost o problemă pentru ea. Durerea era de fapt doar o bliă, flexibila și iritantă, ce-i drept. Dar era o bilă. Si nu-și aducea aminte ca vreo bilă vreodată să fi fost mortală. Se simțea iubită de regrete, oricum era și asta o iubire, sau mă rog, cel puțin o stare. Ana era iubită, mestecată, topită în acidul gastric al disperării.
Și iubirea transcende, mocnește pentru totdeauna în paharul zilelor statice,inevitabile.
Ana se juca în fiecare zi cu o cutiuță ruginită îngropată în gradina buruienoasă din spatele casei. Îi plăcea să se simtă împăienjenită de plante, ca și cum ar fi existat posibilitatea, ca din tufișul de urzică să iasă o altă specie de Ane, turme, cirezi de Ane, minunate, poate blonde, energetice, robotice, umplute cu visuri simple. La primul pas se oprea așteptând un sunet familiar de realitate, chiar dacă paralelă, dar amăgirea făcea parte din jocul ei de rutină. Apoi cutia devenea universul tuturor vârstelor din ea. Însă redundanta cutiuță trebuia să rămână ascunsă, după regula sfântă: fă-ți în fiecare zi o mică bucurie, apoi adună aceste mici bucurii într-o grămăjoară sterilizată care se fierbe la foc mic pentru suspans și se administrează fierbinte în zile de monotonie rece. Se servește, opțional, cu garnitură de public, dacă acesta este la îndemână.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!