agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 764 .



Copil rasfatat-Barbat infuriat
personals [ ]
Corespondenta

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Andida ]

2004-06-08  | [This text should be read in romana]    | 



"Intamplarea are loc intr-o vacanta la tara la bunici. Am fost un mare "protestatar" in copilarie impotriva autoritatii femeilor si de aici multe "conflicte" si interactiuni care acum mi se par foarte incitante si interesante privite prin prisma barbatului matur.
Dar ... sa revin la subiect intr-o vacanta de vara, dupa cateva zile de stat la tara, normal, bunica a gasit de cuviinta sa-mi faca o baie.
Ce era special aici erau conditiile: trebuia sa ma las dezbracat gol pusca in aer liber (era vara totusi)si sa fac baie intr-o covata cioplita din lemn.
Ei bine m-am incapatanat prosteste, nu voiam si pace, uneori se intampla si asa ceva in viata unui copil. Nu ma incanta deloc ideea de a face baie in conditiile descrise, ma deranja poate ideea lipsei de intimitate si poate dupa ce ma "hartuisera" si pipaisera destul femeile cu alte ocazii, am gasit una mai slaba (bunica) fata de care sa-mi pot impune si eu (in sfarsit!) punctul de vedere.

Desigur, bunica o femeie la vreo saizeci de ani la acea vreme, desi se tinea inca bine, nu era totusi capabila sa se ia singura la "tranta" cu un nepot plin de energie si foarte incapatanat. Dupa ce a insistat ea cat a insistat, vazand ca nu e chip sa ma las imbaiat m-a lasat in pace desi pregatise tot: covata, stergare (ca la tara), doua oale cu apa calda. Eu mi-am savurat "victoria" in acea zi fara sa stiu ce va urma in urmatoarea.

Ei bine, bunica mea (invatatoare pensionara) avea un statut special in sat, inainte de comunism fusese fiica unor oameni foarte instariti: boieri iar mai apoi chiaburi. Au avut de suferit in timpul comunismului din aceasta cauza dar statutul printre ceilalti oameni le-a ramas unul aparte. Astfel din cand in cand isi mai permitea sa mai plateasca oameni din sat cand aveau o treaba mai dificila de facut printre care si doua femei la 35-40 de ani care veneau destul de des pentru tot felul de maruntisuri. Probabil era randuit sa vina in acea "a doua zi", astfel explicandu-se renuntarea (totusi suspect de usoara) a bunicii in a-mi face baie cu o seara inainte.

In consecinta in urmatoarea dimineata am fost trezit incet de razele soarelui care se strecurau printre ramurile unor zarzari si peri si patrundeau prin geamul odaii in care dormeam. Somnoros, m-am uitat putin pe geam (cred ca era ceasul vreo 8.30 -9 dimineata). Le-am vazut eu pe cele doua femei trebaluind prin curte si carand amandoua ceva pe cerdacul din fata odaii mele apoi coborand scarile ce duceau in livada-gradina (erau si niste pomi fructiferi dar si flori). Din cauza copacilor nu vedeam exact ce (mi)se pregateste si nici in ruptul capului nu banuiam ca toata forfota aceea de dimineata imi era destinata mie.
Am mai picotit- lenevit in pat, pana cand le-am auzit trecand din nou prin fata ferestrei pe cerdac impreuna cu bunica. Am auzit-o pe una intreband: "Doamna da cat ii di mari coconu?" (incerc si eu sa reproduc dialectul rural-moldovenesc). :-)
In timp ce in mintea mea ma intrebam ce-i ala "cocon" o aud pe bunica raspunzand: "Iaca ari sapti ani jumati da-i voinic".
Imediat mi-am dat seama ca eu eram cel vizat dar prea tarziu pentru ca in doua-trei secunde am auzit clanta usii miscandu-se apoi cheia rasucindu-se in broasca (ma incuiase bunica de dimineata, nu cumva sa-mi dau seama de ce mi se pregateste si sa
dispar prin popusoi cum mai facusem si unde cu greu mai puteam fi fugarit si prins de niste reprezentante ale Evei fie ele si taranci fara tocuri sau alte zorzoane).
Surprins si disperat m-am uitat imprejur sa gasesc o ascunzatoare dar n-am avut timp decat sa imi trag plapuma in cap si sa ma trag cat mai la perete pentru a nu fi tras prea usor jos din pat. Intai, au tras plapuma jos de pe mine desi am incercat sa o tin dar am cedat in momentul in care eram eu pe punctul de a fi prins.

Odata "eliberat" de plapuma nu mai aveam cum sa-mi ascund mainile si picioarele astfel ca am fost prins de una din femei de un picior si tras catre marginea patului.

Aveam un dispret profund fata de acele "taranci" si m-am infuriat: "Cum isi permiteau sa puna mana pe mine?"
Nu numai ca si-au permis dar m-au si luat in brate dezbracandu-ma impreuna
cu bunica desi eu ma zbateam si urlam din toate puterile.

"Doamna da aista-i barbat nu gluma" spuneau razand si aveam impresia ca veselia si satisfactia lor crestea direct proportional cu oftica mea.
Procesul functiona si invers: cu cat le vedeam mai vesele si satisfacute cu atat mai mult ma infuriam eu datorita "umilintei" de a fi invins de niste "muieri" de la tara si nici macar de niste doamne orasence (de data asta) si a faptului ca "bucuria" lor imi facea mie in ciuda.
Ma prinsesera una de subsuori si cealalta de picioare in timp ce bunica era responsabila cu datul jos al pantalonilor si apoi a bluzei de pijama.
In fine, strangandu-ma ghem si apoi defacandu-ma am reusit sa le izbesc odata una de alta dar cam atat, la a doua incercare au stat mult mai teapan pe picioare si, mi-am dat seama, erau niste femei puternice, cu palmele aspre si batatorite, vorba aia "muncite" la tara.
Gol pusca si inca tinut in brate, am fost scos pe usa afara si dus in gradina desi incercam sa ma agat cu mainile de orice, de tocul usii de la odaie, apoi de cea de pe hol. Bunica fiind libera, imi zadarnicea insa orice tentativa de a ma agata de ceva.

Afara, covata plina cu apa din care ieseau aburi era asezata pe doua scaune ("bancute" li se spunea) si intepenita cu niste bolovani sa nu se miste. Mai aparuse si o fata de vreo 16 ani - fiica uneia dintre cele doua taranci.
Totusi "socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ" nici in cazul
femeilor pentru ca, pus in covata, le era imposibil sa ma tina de maini si de picioare dar si sa tina covata nemiscata astfel ca am varsat aproape toata apa si le-am si stropit bine. S-au orientat insa repede intinzandu-ma pe niste rogojini. Apa era din belsug - 2 cazane. Cele doua taranci ma tineau, una de maini alta de picioare, in timp ce juna de 16 ani turna cu mult zel apa pe mine folosind un ibric iar bunica ma sapunea si ma freca bine. Lesne de imaginat ca varful umilintei a fost cand mi-a fost spalata "zona de maxima masculinitate" si parca acolo juna mi-a turnat mai multa apa decat in alte zone ale corpului.

In fine, zbaterile si plansul meu de "copil rasfatat - barbat infuriat" au produs multe zambete de satisfactie si noi complimente de genul " Aista-i barbat doamna, ari putieri!".

La sfarsit, a urmat stergerea si "impachetarea" in niste stergare, apoi "transportul" inapoi in odaie eu continuand sa opun rezistenta, de data asta numai de nervi. Drept pedeapsa am fost incuiat pentru vreo doua ore urmarind pe o alta fereastra cum "tarancile" au fost servite cu un pahar de vin sarbatorind astfel imbaierea "coconului".

Dupa "lectia" primita ne fiind prea dornic sa repet experienta, am lasat-o pe bunica sa-mi faca baie in fiecare din saptamanile ce au urmat si cel putin pentru o perioada am renuntat la a mai opune rezistenta sau a ma confrunta cu femeile mature (dandu-mi seama ca mereu sfarsesc invins, umilit si ca se rade de mine)."

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!