agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 375 .



Forum EFORT
poetry [ ]
Nu te-am determinat EU

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [alesul ]

2009-11-17  | [This text should be read in romana]    | 



___ Forum EFORT este o "cheie" de bronz (din ala de statuie) la care m-am inscris eu, nu stiu daca sunt ori nu primul caruia i-a trecut prin cap acest concept - de aceea am preferat expresia "a achiesa" - e o mana intinsa normalitatii si bunului simt - insa de sus, pentru ca nu sufar de condescendenta si nici viceversa, de vreun complex de inferioritate.
___ Am simtit intr-un moment de lehamite adusa la "paroxism" necesitatea de-a interactiona cu persoane de pe acest pamant care isi pun cam aceleasi intrebari ca si mine si nestiind unde sa le caut/gasesc am incercat sa popularizez ideea unui efort generalizat spre o lume mai luminoasa - un EFORT - caruia i-am "ars" din start o aura oarecumva mitica prin prefixul magic "forum" stiind ca motoarele de cautare vor aprecia ineditul formulei si ca va aparea - nimeni nu poate preciza modul subiectiv si singular din punct de vedere temporal al unei asemenea manifestari sub egida "sportivitatii" si a "forumului"
- cert este ca atata timp cat steagul OLIMPIC va flutura prin ecranele oamenilor - prima reactie la receptarea acestei idei este inevitabil una cel putin benigna, fiindca eu pina acum nu am intalnit pe cineva care sa nu-mi inspire macar o urma de simpatie.
___ Deci nu am idee de ce unii sau altii vorbesc din virful administratiei publice in numele "subiectilor" ori "resortisantilor" dumnealor - cata vreme administratia are ca obiectiv asa cum deja ne-am si familiarizat de pe web, buna functionare a aritmeticii obiective a unei zone ori teritoriu - tot un fel de sef de basculanta, la urma urmei - insa cu talent la geometrie.
___ Daca fac politica ? Toti facem, pentru simplul motiv ca suntem recunoscuti ca cetateni ai unui stat si inregistrati prin diferite dosare si cataloage publice. Nu stiu daca este posibil sa ignori absolut mecanismele alimentate de energia populara si care-ti pot influenta situatia personala - important este sa nu adopti in mod stupid o atitudine "iresponsabila" de renegare completa a relatiilor directe sau indirecte cu cei de aceeasi limba sau mai mult sau mai putin "legati" de individul care esti - chiar daca la inceput un asemenea gest interior iti poate procura iluzia unei libertati mai largi.
___ Nu mai cred in razboaie - nici nu stiu daca am crezut vreodata cu adevarat - insa am citit cu placere povestiri istorice cu lupte si batalii - cu timpul esenta eroica a acestor "vrajeli" s-a erodat, insa gustul pentru ruine, vestigii si relicve nu mi l-am pierdut, pentru ca asa cum am precizat deja, prima mea reactie in fata unei entitati este de simpatie.
___ Ce rost au tancurile si exploziile (care parca au mai diminuat si pierdut din rating la public) - rostul lor a fost sa ne aduca pe noi cei prezenti si "in lucrare" aici pe GLOB in situatia de a incerca macar sa meditam la un mic gest public in vederea limpezirii panzei la care ca niste "magarusi" profitori ne holbam cu sandvisul in mana.
___ Nu cred ca mai achieseaza nimeni de prin statistici
la fanteziile vreunui asa-zis LEADER care sa-si mane poporul la lupta - pentru ca asta nu mai tine de administratie (cazi, in consecinta) ci de asociere in vederea comiterii de omoruri.
___ Razboiul se desfasoara deja de mult timp si asocierea, agregarea in regimente ori aglutinarea de orice natura nu poate decat sa-ti bage bete-n roatele de om civilizat - nu ma refer la roatele estetice si patinate ale ceaurilor "agentilor" - pentru ca fusul orarar prin gratia inginerilor informaticieni s-a schimbat de curand chiar in fata noastra - iar cheita succesului prin bunavointa "serviciilor" de cautare o aveti chiar sub ochi - se numeste "efort".
___ Prin urmare declar eu cu de la mine putere in numele cui m-o intelege pe undeva , RAZBOI - insa institutiilor invechite si "obligatiei de a munci" - steagul pe care-l ridic eu deasupra forumului (fiindca vrei nu vrei domnu' lider, viata tuturor a devenit deja un forum) STEAGUL meu nu stiu ce coloare politica o fi avand, insa pe el scrie '"BONA FIDES PRESUMITUR".
___ Sa incercam sa implementam cultural acest ideal, cu adevarat si animozitatile din alimentare si teama de-a mai iesi noaptea din case isi vor vedea izbucnind ultimele focuri de artificii.
--- NU MAI MINTI "POPORUL"
BA!

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!