agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 1227 .



Inele vesele si triste
prose [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [SIMONECS ]

2009-09-14  | [This text should be read in romana]    | 



Înainte să devină artă, tatuajele exprimau personalitatea și sentimentele purtătorului, având o formă mai puțin șlefuită. Sirene, trandafiri cu spini, inimi străpunse de săgeți contemporane cu nume la fel de simple ca cerneala albastră injectată meticulos în epidermă.Gigi+Mariana sau simplu…Angelica. Brațe care erau puternice și emanau forță în armată sau la muncă, poartă încă simbolul unor iubiri trecute, poate prima și cea mai puternică.

Ei nu au scris mesaje de dragoste pe marginea caietelor la școală, nici pe monumente, nu le-au scrijelit cu briceagul pe coaja copacilor ci direct în inimă și apoi pe piele. Pielea se lasă cu timpul, nu mai asculta de nervii energici, însă și inima își pierde din pasiune, săgeata din ascuțime, iar locul Angelicăi de pe braț este luat de Maria în acte, sau Laura, sau Veronica.Tatuajul rămâne, dar oare la fel se păstrează și amintirea Angelicăi, sirena cea mai dragă al cărei cântec a fost fatal?

Unii trăiesc la 16 ani ca la 24, alții la 53 ca la 19 dar cei mai multi trăiesc la 24 ca la 23…cât mai aproape de realitate. Existența lasă urme în conștiință și în purtare la fel cum vremea trage cerc după cerc in măduva copacilor cu un compas ireversibil.

La 50 de ani cred…ca și la 20, Angelica poate schimba un destin, ea poate ajunge regină în sufletul unui bărbat sau se poate preface într-o dulce amintire zăcând răsfirată pe brațul care obișnuia s-o cuprindă pe după umeri cu tandrețe.

.  |








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!