agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 1935 .



Intr-un final...
prose [ ]
O poveste de dragoste ca oricare alta....

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Heliodor-Hades ]

2008-05-09  | [This text should be read in romana]    | 



Povestea incepe cu mult timp cand cei doi inca era erau mici in clasa a VII-a. Ea era o fata bogata, fericita ce-si traia din plin viata si ii cam placeau baieti de statutul social si frumusetea ei. El un baiat ca oricare baiat, doar ca era oarecum retras, usor cam prostanac fiind luat la misto si la bataie de tot ce-I lalti si nici notele din catalog nu-l scoteau in evident, era pus si simplu o umbra pe care nu o vedea nimeni. Intr-o zi se indragosteste de ea, ii placea sa-si petreca oarele de curs cu capul pe banca cu ochii la ea, urmarindu-i orce miscare, orice gest, orice detaliu, orice ce tinea de ea. Visa la momentul in care se va plimba cu ea pe strada, cand o s-o tina de mana, cand o s-o inbratiseze, cand o s-o sarute. Zambea mereu deparca ar fi posedat, orice I se intampla el tot zambea: profesoara: Nu ai invatat nimic, doi!!!,dar el tot continua sa zambeasca, bagabontii: ooo uite cine a venit, e timpul sa platesti taxa de protectie, dar tot continua sa zambeasca, printi: rezultatele la invatatura iti scad, ce se intampla cu tine? Ia-ti adio de la bani de buzunar, continua asa si nici calculator nu o sa mai ai voie, dar el tot zambea. Tot ce facea era sa stea cu ochi pe pereti si sa viseze si sa zambeasca, facandu-I pe toti sa-l care-I cauzau probleme sa-l lase in pace, fiind oarecum speriati de indiferenta lui. Tot ce vedea era infatisarea ei in fata ochilor sa-i.
Dupa mai bine de o luna, a hotarat ca trebuie sa-si puna visurile in aplicare si s-a apucat sa-I scrie o poiezie cu ajutorul sentimentului care-l facea sa nu mai stea in realitate. Asa ca si-a petrecut multe zile, aruncand sute de foi pe jos scrise cu fel si fel de variante a poieziei care sa exprime sentimental pe care-l traia din plin, poate mult prea din plin. Se intreba de ce nu poate sa-I zica in poiezie “te iubesc, te plac, m-am indragostit de tine, te visez noaptea si te doresc ziua. Pana la urma reuseste s-o scrie, o pune intr-un plic si o pune pe ascuns in ghiozdanul ei. Ea o gaseste, o citeste, o simte si o respinge. Ziua urmatoare, il chema intr-un colt si ii zice cu ton de reprosi:
- Am citit poiezia ta, dar nu putem iesi inpreuna, nu prea esti de teapa mea….
- ……dar dami o…..
- Intelege nu ma interesezi, nu vreau sa iesim inpreuna, nu-mi pari interesant, asa ca lasa-ma in pace, NU MA PRIVII MEREU…
- DAR DE CE? Incepu si el sa tipe, lasad lacrimi amare sa-I curga pe obraz, irosinduse peste masura si fugind afara undeva, fara tinta, fara orizont cu scopul de a incerca sa fuga de tot ce nu inteleagea.
Ziua urmatoare, apare cu tortul schimbat, mult prea trist, prea coplesit de durere. Iar ce vazuse ii mari durerea, vazando sarutanduse cu cel mai smecher. Incepu sa-si spuna in gand: “ Nu-mi vine sac red, este o curva, nu este nicio zi de cand sunt in preuna si déjà se saruta…..dar de ce? Pentru ea nu conteza sentimental, am fost doar o gluma pentru ea”. Ea a incercat sa-I vorbeasca, dar el o evita, se prefacea ca nu o aude si tipa la ea cand reusea sa-l faca faca s-o asculte, dar tot nu reusea sa-I spuna ceva.
Cu toate astea, el a renuntat sa-si mai triasca viata, renuntad sa se mai bucure. Isi ridicase la loc rezultatele la invatatura ca sa-si bucure parinti. Apoi a incercat sa-si gaseasca ceva care sa-l sustina, sa-l inteleaga, sa-I aline durerea. Asa ca a descoperit Rock-ul si Rap-ul. Din mai multe motive, a ajuns sa sculte Rap-ul care vorbea despre dragoste, uitand de restul muzici, ascultand acela-si melodi, acum, maine, poimaine si pana la sfarsit. Continand sa se fereasca de ea sis a fie rece cu oricine.
Parinti au observant asta si au hotarat sa se mute, intr-un alt loc, departat de acesta, ca poate o sa-si revina. El paru indiferent de plecare, dar il si durea se si bucura ca va pleca din acel loc. Il durea ca nu o sa mai poate vedea pe cea caruria ia oferit iubirea si nu a respectat asta si-l bucura ca avea sa uite de acest cosmar.
In present ea a ramas la fel de frumoasa, de copilaroasa, el? El s-a schimbat foarte mult. A ajuns ce-l mai smecher dintre ce-I smecher, devenid artist Rap-er, cantand prin cluburi dupa propile versuri. Toata lumea il stia, dar putini il cunostea. Era foarte popular si toti se lauda ca il cunostea, facandusi o reputatie de invidiat la o varsta asa de mica, iar ceea ce-l facea diferit, era ca nu prea era furat de fete frumoase, fiind foarte rezervat in dragoste, avand doar cateva relati in viata sa. Si relatiile cu parinti s-au inbunatatit, dupa ce a devenit propietarul celui mai fregventat club de rap-ari, inpreuna cu un alt artist rap care il inpigea mereu sa-si indeplineasca visurie, oricare ar fi astea, mereu spunea:
- Frate, lupta cu conditia, fa ce vrei, ce-ti doresti si lasa in pace vorba lumi plina de ura si invidie. Tu esti aici cu fratii tai care te sustin, orice ai face, nu mai conteaza ca ajungi in inchisoare sau devi gabor(politest), atata timp cat ne respecti si nu ne intepi ramanem frati tai. Si cu toti vrem sa fi fericit sa ai tot ce vrei. Déjà ai numai bucuri in viata, bani, fete, frati tai si fani care distrug cluburile atunci cand canti.
Dar el ii raspundea mereu:
- Stiu asta, cu toti sunteti frati mei, dar oricat asi deveni mai bun cu atat parca imi lipseste ceva, dar stai linistit nu va voi lasa niciodata coplesit.
Ce la schimbat? Pai dupa ce s-a mutat, a gasit prieteni, o gasca de rap-ri care l-au inteles si i-au stat aproape. Petrecea foarte mult timp cu ei, iar acestia incercau sa-l faca sa asculte si alte melodi din rap. Daca era acasa la el sau la unul dintre ei, el obijnua sa stea cu perna in brate, uitandu-se plictisit si suparat la ceilalti. Dupa mai bine de o luna, descopera ca are talent la poiezi, incepand sa-si puna pe hartie sentimentele, astfel eliberanduse, dupa fiecare poiezie incepea sa zambeasca si obligandu-I pe toti sa le citeasca. Lasand in umrma sufletul disperat care-I macina in mod continu. Dar timpul a trecut si ranile sau vindecat, lasand in urma cicratice care-l incomoda rar si incepand sa-si puna versurile pe bit-uri tari sau lente. Atunci toti l-au inbratisat si l-au incurajat, iar cel mai smecher a zis:
- Frate, ai talent si nu-l putem lasa doar pentru noi asa ca jur ca voi face tot ce pot ca toti sa afle de tine si de talentul tau.
Atunci incepu cu adevarat sa se bucure, fiind vessel mereu si incepu sa fie mai atenta cu ce se inbraca, cum sa se distreza cum sa-si petreaca timpul cu frati sai. Dar veni si ziua in care cel mai smecher isi indeplinise promisiunea, vorbind ca el sa cante intr-un club. In seara acea avea sa cante propile cantece in fata unei mase de oameni pe care nu-I cunostea, nu avea de unde sa stie ca le vor place melodile lui care plecau de la dragoste pana la strada si gabori. Intrega zi visa la acel moment cand va fi pe scena si toti vor dansa pe bit-urile lui. Si veni si acel moment, statea pe scena in fata unor oameni care asteptau sa aude ceea ce stie. Incepu sa se inroseasca, sa se panicheze, sa ezite. Dar digeul dadu trumu la melodie si incepu sac ante, la inceput mai reservat in miscari si sentimente, dar dupa un timp face doar ceea ce simtea se misca cum simtea, facea gesturile pe care le simtea. Ringul era plin si toti il incurajau, facandul sa se ridice la cer de bucurie, se simtea liber. Se auzeau mereu strigate:
- DAAAAAA FRATE….
- ASA FRATEEEEEEE…..
- FOARTE TARE….
- BRAVO FRATE….
- INCO DATAAAAAAA….
- MAI SPUNE-O ODATA….
Si el continua sa cante si in alte cluburi, facandusi o reputatie printe ce-I care frecventau astfel de cluburi. Iar cand la artistul rap, i-a oferit o parte din actiunile ale unui club si la trimis si in cluburile din tara, accentandusi reputatie, bagandui pe multi in boala cand auzeau de el. Dupa ce reusi sa ia examenul de capacitate si-a petrecut vacant prin fel si fel de cluburi din tara, iar ce-a mai mare bomba care ia facut pe toti sa-l respecte si sa sa-si doreaca dupa ce a refuzat contractual cu o casa de discuri.
Dar vacanta s-a terminat si trebuia sa-si vada noi colegi, numai ca printe acestia a gasit pe cineva pe care nu-si mai dorea sa mai vada. Rana se deschise si incepu sa-l doare foarte tare, o vazuse pe ea. Cazusera in aceasi clasa. Dar se reculese repede si si-a zis imi minte:” Nu mai am de ce sa ma gandesc la ea, daca ma place acum, o va face pentru ca am reputatia pe care o am asa ca nu-mi mai pasa de ea”. Asa ca si-au vorbit ca si cum ar fi fost o veche colega si doar atat. Zilele au trecut si ea s-a indragostit de el, observand ce este acum, observand cat de sigur este pe el in orice facea. Si asa neasteptatul se intaplase si ea era ce-a care il privea in timpl orelor de curs. El era prea ocupat sa abserve si nici nu credea pe ceilalti cand ziceau ca il priveste mereu. La fel ca si el, ea isi lua inima in dinti si si-a pus sentimentele pe un biletel pe care I le-a pus in buzunarul de la haina din cuier.
Era acasa, cand gaseste biletelul. Cand il citi fu curprins de o durere infernala a sufletutul, nemai stiind ce sa faca. Vru sa se razbune, sa iasa cu dusmana ei din liceu, dar nu avu taria sa faca asta si nici sa-I spuna in fata, asa ca a scris si el un biletei in care Ii explica frumos ca nu poate iesi cu ea, nici acum, nici in viitor, pe care i-a puso in penar la sfarsitul programului. Insa istoria se repeta cu doar cateva lucruri diferite. Ea era cea care suferea de pe urma respingeri celuilalt, dar si pe el ii durea faptul ca o vedea in starea aia de depresie. Isi pierduse copilaria, amuzamnetul, era mereu trista si plagea pe ascuns. Zile una dupa alta, toate era la fel, el se prefacea ca nu o vede, ca nu o deranjeza, iar ea suferea cu capul pe banca si incepea sa fie foare rea si gasea orice sa se ia de cineva ramand singura, iar inbracamintea lua brusc culoarea negra si nunuami hainele, unghiile si chiar si parul blond il vopsise negru accentuat. Devenise ca o umbra, indurerata si chinita de iubire neindeplinit, ura si dispretul fata de sine. Toti se ferau de ea, nimeni nu se apropia si totusi cei care incerca sa se apropie de ea, isi lua bataie. Una dupa alte, zilele treceau, iar durerea celor doi crestea si amandoi se gandeau sa se sinucida, stateau pe cate n geam din clasa si se uitau in jos si se gandeau ca daca se arunca scapa de durere, scapa de aceasta viata mizerabile pe care o duceau, insa frica de moarte era inca mai presus fata de durerea pe care o purtau amandoi in sufletul chinuit de atata timp.
Corpul ei nu a mai suportat toata povestea asta si in timp ce urca scarile la inceputul programului a lesinat cazand pe scari. Cand ajunse jos, era plina de vanatai si capul spart in mai multe locuri, statea cu fata pe pardoseala, plangand, plangand cu amaraciune si lacrimile udand vizibil pardoseala. Toata lumea se oprise si se uita la ea, unii chiar cu zambetul pe fata, o priveau cum statea pe jos si plangea, plangea, plngea de viata pe care o duce. El vazuse tot era numai cu cateva drepte in fata ei. Incerca sa se abtina, dar nu reusise si lasa cateva lacrimi sa-I curga pe obraz. inima incepu sa-I bata din ce in ce mai tare si incepu sa gandeasca, parca liber, parca normal, parca cu mintea unui indragostit: ”ce-am facut? Este vina mea… , este vina mea ca ajuns in starea asta, e vina mea… , ca a cazut pe scari, e numai si numai vina mea…. , ca si-a pierdut zambetul pe care-l admiram odata, si-a pierdut copilaria care o vroiam aproape odata… NU POT S-O PIERD, ASTA TREBUIA SA FIE A DOUA SANSA A IUBIRI NOATRE, trebuie sa fac ceva si asta ACUM.... asta ACUM ……ACUM”. Si facu, isi puse prietenul care il avea langa el dupa asistenta din liceu si apoi suna la salvare. Asistenta veni destul de repede, ramand socata cand vazu cu ceea ce are de aface, landuse de par. Se uita la ea, o examina, incerca sa-I vorbeasca, dar totul mergea prost. Nu mai vorbea de loc, doar plandea, avea o glezna rupa, la fel si vreo doua coaste si vreo doua cucuie in cap. Veni si salvarea, iar medici se oprira si ei cand o vazu lungita pe jos, nici nu stiau ce sa-I faca, cum s-o consoleze. Pana la urma a fost luata la spital si tinuta in observatie mai bine de doua saptamani, dupa care fusese lasata sa plece acasa. In tot acest timp, el se macina de ceea ce a facut, isi ura zilele prin care trecuse, in care nu si-a ascultat inima, in care durerea lasata de iubirea sa a fost mai inportat decat iubirea care acum doar asta conta. Asa ca artistul rap il vazu stand cataract pe geam si-l intreba calm:
- Ce ai degand sa faci acum?
- NU STIU….. chiar nu stiu…. Ce ar trebuie sa fac? CE SA FAC?, spuse stresat el.
- Pai de ce nu admiti ca ai gresit, e timpul sa-I inoiesti acea cere de acum multa vreme.
- Adica sa….sa…. cum pot sa mai apar in fata ei acum….
Dupa mai multe minute de liniste, el dadu cu capul ine geam strigand cu bucurie:
- STIU CE SA FA!!!... am gasit…. TREBUIE SA FAC ASTA…. Am nevoie de club, si ii explica artistului tot planul sau…..
- Tu vrei so rapesti din casa, spuse speriat artistul, mai ales ca gabori deabea asteptau sa faca vreo greseala.
- Ai incredere, asta iti cer acum….
- Bine poti folosi badigarzi din clubul celalat care va fi inchis ca sa aducem tot ce trebuie.
Conform planului, cei patru badigarzi au luato pe sus din casa si au bagato intr-o masina, acoperindo la ochi si i-au astupat urechile. Si au lasato unde in intuneric unde fusese descoperita si api sau aprins luminile, vazand ca se afla pe o scena dintr-un club. Din intuneric iesi el si se aseza in genunschi si spuse cu voce calda, inrosinduse pente masura si tremutrand:
- Cand te-am cunoscut am intalnit ceea ce am vrut, m-am indragostit de tine odata si pentru toata viata. Vise, amintiri, teluri, dorinte, toate tin te tine si vreau sa avem in viitor acelasi, acelasi drum. Tu esti speranta mea pentru ziua de maine, singurul lucru pentru care mai vreau sa triesc. Dragostea mea pentru tine depaseste cu mult frica de moarte, iar data viitoare cand voi mai sta pe geam cu gandul sa ma arunc….o voi face. Niciodata nu voi mai pune in fata egoul in fata iubiri noatre, te plac prea mult, regret prea mult ca te-am facut sa suferi, eu te-am iertat, si nu-ti cer sa faci acelasi lucru, dar nu voi putea sami accept asta niciodata si vreau sa reinoesc acea intrebare facuta odata: Vrei sa fi prietena mea?
El a luat mana dreapta din spate si ii oferi un trandafir rosur, atunci lumina scazu in intesitate si se aprinsera luminile din restul clubului, unde erau o multime de adolesceti de varsta lor, care ingenucheara toti radicand in sus cate un trandafir rosu, afisand un peisaji rosu, romantic, seducator. Totul ramase blocat, ea nu mai stia ce sa faca, ce sa creada. Apoi el se ridica sus si se apropie de ea, vrand sa-I spuna ceva, dar nu apuca,….tocmai primi o palma, pa fata, usturatoare atat pe obraz cat si mai ales in suflet. Ramase asa cu capul aplecat, cu ochi inchi semn ca isi accepta pedeapsa si avea sa duca totul pana la capat. Dar totu nu se termina, si ea sari la gatul lui, luiandiu trandafirul din mana, si sarutandul, atunci toti incepura sa arunce cu trandafiri in ei, care se invartea, se tineau in brate si sarutau.
Ziua urmatoare, amandoi pareau normali ca si cum toata povestea nu se intamplase, ea a revenit la hainele coloratem, la culoarea naturala a paurului, la copilarie, la zambet, la fel si el, amandoi zambeau si se tinaeu strans de mana…

.  | index








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!