agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2061 .



SEPTEMBRIE
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [simonamt ]

2003-07-09  |     | 



Septembrie. Zi cu soare înca vesel. Frunze cu colturi rosietice se alinta în lumina. Lumea trece pe strada grabita, orasul geme de îmbulzeala. În zgomotul urias, prin aer, o bubuitura puternica : o clipa lipsita de viata în care totul pare a se petrece în reluare. Panica, strigate, flacari, fum, geamuri sparte, sânge, uimire… Primul turn al World Trade Center e pur si simplu sfârtecat de un avion.
Suna telefonul : „Liz, sunt eu, Dan. Cladirea în care ma aflu a fost lovita. Am reusit sa ajung la etajul saptezeci si opt. N-am patit nimic, dar ramân aici sa ajut la evacuarea oamenilor. Vorbim mai târziu.”
Si în socul înca simtit, ca si când n-ar fi fost de-ajuns, un alt avion trece prin cel de-al doilea turn. Nu mai pare un accident. Pe strazile New York-ului oamenii alearga disperati spre telefoane : poate ca mama sau tatal, fratele sau sora ori poate chiar copilul sunt teferi. Nimeni nu raspunde. Nimeni nu suna. Exploziile coloreaza cerul, alta data liber si mândru. Unul din turnuri se prabuseste parca pentru-a-ngropa nu numai victimele, dar si „zborul liber”. Drapelul Americii paleste din stelele sale acoperindu-si mortii. Lumânari rosii se aprind. Nu mai e un simplu drapel. Nu mai sunt simple lumânari. E sânge. Deznadejdea si speranta se amesteca precum praful si sângele.
Septembrie nu va mai fi la fel de vesel si luminos niciodata. Frunzele vor pastra amintirea durerii rosii.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!