agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 60380 .Ultima generație, primul val
communities [ poezie.ro ]
Compilation: noutăţi, scame, recomandări

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [raduh ]

2005-11-20  | [This text should be read in romana]    | Vă anunțam, în urmă cu mai bine de un an, că intenționăm (la inițiativa unor autori de pe agonia.ro și cu ajutorul lor) să adăugăm și o altă dimensiune acestui site și aveam în vedere unele proiecte pe hârtie.
Chiar dacă voi fi contrazis de unii, îmi permit să spun că există deja o comunitate eterogenă care are un numitor comun: pasiunea pentru literatură.
Așa cum bine constata Liviu Nanu, citându-l parcă pe Eugen Barbu, citez din memorie „a pune un singur vers pe hârtie este un gest de curaj, și faptul acesta trebuie apreciat”. Hârtie sau monitor, pix sau tastatură, curajul de a te prezenta câtorva mii de cititori necunoscuți e demn de apreciat, astfel că, mulțumită celor peste 15.000 de membri, www.poezie.ro a reușit să se impună în clasamentul celor mai bune site-uri de profil și să scoată cu mândrie capul (și brandul) în lume.

Aici s-au format poeți despre care se va vorbi într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat. Tot aici, pe poezie.ro - agonia.ro, au venit să-și expună creațiile scriitori deja formați, recunoscuți în spațiul cultural românesc și nu numai.

În ultimii trei ani am asistat la apariția unor cărți de poezie sau de proză scrise de membri ai acestei comunități, începând cu "Îndemnul la nesupunere" al lui (Anton) Liviu Nanu, în 2002 și culminând, iată cu: ULTIMA GENERAÞIE, PRIMUL VAL.
E vorba de prima antologie a site-ului, a cărei apariție editorială am plăcerea să v-o anunț acum și aici.

Antologia cuprinde 83 de autori de poezie, și a văzut lumina tiparului astăzi, 20.11.2005 prin amabilitatea editurii Muzeul Literaturii Române, având o prefață semnată de criticul Lucian Chișu.
În această primă antologie au fost cuprinși un număr relativ mare de scriitori, dar au fost și câteva absențe, explicabile în câteva cazuri prin opțiuni proprii, iar în alte câteva cazuri prin recomandări ale editurii, de care am dorit să ținem cont. Astfel, am luat cu toții decizia ca o parte din autorii care chiar au fost anunțați cu privire la probabila includere în antologie să apară în următorul volum.
Cred cu tărie că în cele câteva luni necesare pregătirii următoarei antologii vom reuși, cu experiența editorială căpătată pe parcursul acestui prim efort de alegere și culegere, să realizăm un volum doi cel puțin la fel de valoros ca acesta.
În paralel cu această realizare, îmi face o plăcere deosebită să vă anunț că avem confirmarea oficială a parteneriatului cu cinci reviste importante de literatură și cultură. Aceste reviste recunosc astfel valoarea acestui atelier literar și vor publica constant creații ale membrilor acestui site.

Nu știu ce soartă va avea această lucrare. Unii o vor lăuda, alții vor arunca în ea cu pietre, sunt sigur însă că nu va trece neobservată și va reprezenta un punct important de referință în literatura română. Sau cel puțin așa sperăm să se întâmple.
Și meritul pentru acest lucru îl au în întregime cei care sunt incluși în această antologie laolaltă cu cei care vor urma în volumele următoare și toți cei care au interacționat împreună cu noi în această comunitate și ne-au ajutat să ne perfecționăm și să ne simțim astăzi mulțumiți de această finalizare a unui proiect pe care ni-l dorim realizat de prea multă vreme.

Trebuie să mai spun că eu sunt onorat să apar alături de alți 82 de autori care fac cinste prin scriitura lor acestei comunități.
Pentru această antologie vreau să mulțumesc lui Marius Marian Șolea pentru susținerea și multe soluții și idei extraordinare, lui Bogdan Geană, pentru selecția inițială a textelor, lui Liviu Nanu, Diana Iepure, Florin Hălălău, Alina Manole, Eugenia Reiter pentru participarea activă și necondiționată la selecțiile ulterioare, lui Andrei Gheorghiu pentru ajutorul acordat pe partea grafică, lui Paul Bogdan și Ioanei Ștefănescu Bogdan care, după ce au participat la fiecare etapă a acestui proiect, au făcut un ultim efort în acest weekend și au alergat împreună cu Marius Marian Șolea la Iași pentru a tipări această antologie. Lista cu mulțumiri ar trebui să fie enormă, însă până când voi avea timp să mă gândesc la ea în detaliu vreau să îi mai adaug aici pe domnul Lucian Chișu, editor și prim-sfătuitor, domnul Valentin Tașcu și Liviu Ioan Stoiciu, care ne-au acordat încrederea și susținerea lor permanentă.Lectură plăcută!

.  | index


 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!