agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 6067 .



Suntem sclavii banilor
essay [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Chitaristul ]

2008-11-30  | [This text should be read in romana]    | 



Suntem sclavii banilor

Nimic nu mi se mai pare anormal în această lume, în care toți aleargă să facă bani. De la cerșetorul care stă cu mâna întinsă la colțul străzii, în fața bisericii, în fața barului și cere: Dă-mi și mie un ban! După ce își face suma se duce și-i bea, până la marele afacerist care se plimbă în mașină luxoasă cu femei frumoase, aruncă cu banii la ruletă, se urcă beat la volan, îl prinde poliția și spune că n-a băut de când mă-sa l-a făcut. Nu mi se mai pare anormal nici faptul că mulți își pun capăt zilelor, pentru că nu știu cum să iasă din acest marasm al lipsei banilor, lăsând în urmă o familie care se va descurca și mai greu. Nu mi se mai pare anormal nici atunci când văd tineri adolescenți, consumatori de droguri, care fac crime pentru a face rost de bani cu care își cumpără doza zilnică.
Sclavii n-au avut drepturi niciodată, stăpânii au avut drepturi depline asupra lor.
Stăpânul nostru este banul, el dictează asupra noastră. Va trece mult până când ne vom ridica împotriva stăpânului. Cât timp banul dictează, aceasta este normalitatea.
Toți știm că banul este ochiul dracului, și mai știm că dacă nu ai bani în buzunar, miroși a prost. Nimeni nu vrea să miroasă a prost.
Trăiască banii!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!