agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 4164 .



mama
essay [ ]
mamaa

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [cip ]

2003-01-19  | [This text should be read in romana]    | 



MAMA

Rupând o nouă filă din calendar, am rămas puțin surprins, inima îmi bătea din ce în ce mai tare, văzând imprimată pe o hârtie o dată, o lună ,o zi. Nu puteam să las ca această zi să fie ca toate celelalte, era ziua de 8 martie, ziua tuturor acelora care iubesc cu adevărat: mamele. M-am pregătit cu minuțiozitate pentru această zi și mi-am propus : să fiu băiatul cel mai cuminte, să iau notele cele mai bune și m-am gândit că ar trebui să fac tot posibilul să nu te supăr cu nimic.Pe lângă acest plan al meu, poate nu chiar atât de semnificativ, m-am hotărât totuși să-ți ofer și un cadou. Și m-am hotărât să culeg toate florile de pe pământ și să ți le ofer din toată inima. Am privit pământul în imensitatea lui și mi-am dat seama că mâinile mele sunt prea mici pentru a cupride pământul. Dar să știi dragă mamă că nu mă voi lăsa bătut și îți voi dărui toate florile într-o singură floare.
Vreau ca în această zi să fii cu adevărat fericită, mai bine zis vreau să fii cea mai fericită mamă de pe pământ.Sunt conștient că îți datorez atât de mult, mai întâi pentru că ai acceptat să fi mama mea, pentru că te-ai îngrijit de mine și m-ai purtat pe brațele tale (in tabernacolul tau) “ca pe cel mai prețios dar”. Plecând de acasă, tata mi-a dat câțva bani ca să-mi i-au dulciuri, dar amintindu-mi de ziua ta, m-am gândit să-ți i-au aceea floare pe care ți-am promis-o în gând. I-am spus vânzătoarei să-mi d-ea cea mai frumoasă floare pentru că mama mea este cea mai frumoasă mamă de pe pământ.
După ce am cumpărat floarea am început să alerg spre casă. Vroiam să ajung cât mai repede la tine, dar tu ști că pași mei sunt atât de mici! Atât de mult mă gândeam la tine încât nu mai țineam cont de ce este în jurul meu. M-am împiedicat, am căzut, dar să știi că n-am pățit nimic. Încet ,încet m-am apropiat de casa noastră , am sunat la ușă și așteptam să-mi deschizi. Am intrat în casă și te-am găsit pe tine, mamă! Câtă bucurie! Te iubesc, ești mama mea, cea mai scumpă ființă din lume. Atunci ti-am spus doar atat:“Mamă te iubesc”.
articol publicat in :Lumina creștinului Serie Nouă- anul XII -3 (135)- martie 2001.

Acest articol a fost publicat de un copil pe care mama l-a parasit atunci cand el avea 2/3 ani. Nu avea s-o mai revada niciodata, caci intr-o zi auzise doar atat despre ea (si asta se intamplase cand el implinise 10 ani): mama ta a murit.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!