agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 698 .



# Cântarea Cântărilor în si bemol (II)
personals [ ]
- De la Sile la conu Mișu Golescu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [florian stoian- silisteanu ]

2022-10-26  | [This text should be read in romana]    | 



(urmează un scurt metraj cu un alt cocoșat care a înghesuit în buzunarul istoriei media de pe la noi )
-zeci și sute de oameni de afaceri sub biluțele cărora se așeza o spirtieră. totul funcționa la foc mic. îți plăcea sau nu scoteai pixul și-i semnai un contract de publicitate sau și mai repede îi sunai nevasta să se gătească pentru că urma o vacanță la veneția!
jihadul lua contur mai ales pe ulița satului din fiecare comună astfel că mulți primari și viceprimari- mai înalți sau mai dolofani , mai cumsecade sau mai temători puneau tuciul de mămăligă , iar sub pirostrii... chibritul, chibritul unei depărtări de la care se aprindea... pacea fără ghilimele !
cu sau fără program european comuna intra în oglinda unei cumetrii- aproape că toate materialele erau parcă trase la indigo! nici dracu nu îndrăznea să se gudure înainte de a plăti!
scârba lua contur de fată mare în perioada concursurilor - era vremea taloanelor în care dobitocii își puneau secretarele să decupeze talon după talon până când tăurașul cu cele mai multe decupate ajungea în ring- nu scăpa nimeni- limpede ca apa din care sorbea neputința.
eu am trăit altă sete. că doar am trăit o vreme printre ei și am suferit cumva în cea mai cumplită absență. drumul spre pakistan și toată lacrima acelei idei care s a întipărit adânc în memoria zilei. sile n a fost în pakistan! nenorociții nu au vrut să creadă în DUMNEZEU și nici măcar în dovezile prezentate. i-ar fi costat câțiva cenți să dea niște telefoane în aeroportul din karachi apoi în cel din dubai, câțiva cenți să primească pe fax convorbiri telefonice și alte înscrisuri din registrele vremii, inclusiv fotografii și martori)
m-au lăsat repede în pace - (eu nu vă las - muriți cu mine de gât)
de mai bine de un an de zile tot șterg praful din vitrina acestui cotidian pe care îl tocmiți din ce în ce mai cu izmenele în vine. lumea se schimbă - românia se întoarce acasă. și nu vorbesc de slugile de prin țări străine în care aprind frigul ,adânc , în pământ!
există și o românie frumoasă - este micuță și o ține DUMNEZEU la brâu! dar până una-alta să potrivim rochiei acestei mirese -ca nu cumva să intre în istorie prin ușa din față
(FRAGMENT DIN CARTEA :POETUL ȘI PORTRETUL SFINTEI DISTANȚE)
(mult a fost puțin a mai rămas)
de la 1 decembrie 2022
matinalul de seară - cu florian silișteanu

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!