agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 311 .



reflecții
personals [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [cristina-monica ]

2023-09-23  | [This text should be read in romana]    | 



știi, mă gândeam așa, dacă vine sfârșitul lumii?! continentele în derivă, creșterea nivelului oceanului planetar, noua atlantidă – poate ne scufudăm ca titanicul în 1912 – de aceea unii spuneau că sfârșitul lumii e în 2012, ce fac eu, cum ajut lumea intrată în panică? nici măcar nu mi-am amintit filmul pe moment fiindcă era în somn și visam și am dat același răspuns: muzica și iubirea, căci iubirea – de părinți, de soț, de copii, de orice om sau lucru, e lucrul care a însemnat cel mai mult bine pentru noi – mai puțin iubirea de noi înșine, dacă prin asta înțelegem egoismul, când de fapt noi sau eul nostru suntem identici de fapt cu lumea întreagă, așa cum apare pentru noi – da, cred că iubirea ne arată mai bine în momente de criză sau tragedie că am trăit și că a meritat osteneala.

copilul meu, nu e bine să îți vinzi sufletul și, dacă totuși scrii poezii, asta te paște
dacă ești poet: te afli într-o zonă semiobscură a lumii, oricât de frumos și bun ți-e gândul, cei care te cunoșteau cât de cât vor spune că ai înnebunit, cei pe care abia îi întâlnești vor crede asta de la început – că ești scrântit, că ești tralala, că îți lipsește o doagă.
pasămite că vrei să scrii despre ce ți-e drag, atunci vezi dacă merită să faci acest târg – rar câștigi bani din poezie și, dacă nu ești acceptat de ceilalți și poeziile tale nu plac (asta se întâmplă des), atunci pierzi ce e mai bun din tine degeaba, fiindcă, odată ce începi să scrii cu sinceritate, sufletul tău se topește câte puțin, tu dăruiești poate fericit altora ce e mai bun din tine, până când rezerva de emoții și sentimente și amintirile se consumă - și atunci ce mai faci, că nu vei putea măcar să te speli pe ochi și să te bucuri că vezi iar lumină – așadar mai bine păstrează-ți taina bucuriei, fiindcă celor care nu te cunosc nu le pasă. vrei totuși să scrii? atunci nu pune suflet, ci gândire și imaginație.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!