agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 3614 .



Dragostea
personals [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [arhim._Spiridonos_Logothetis ]

2006-11-02  | [This text should be read in romana]    |  Submited by Roncea Leonard



“...dragostea după Dumnezeu nu seamănă cu dragostea lumească, obișnuită. Cel care trăiește în dragostea cea după Dumnezeu nu suferă de pericolul deprimării, în timp ce acela care are dragostea cea după lume este în fiecare zi în primejdie de a fi mâhnit și deprimat. Și aceasta deoarece cel care iubește după Dumnezeu se îngrijește să-i iubească pe ceilalți și crede că cel mai bun și mai sfânt lucru este să dăruiești și să te dăruiești decât să ceri și să primești. Ne amintește de aceasta Sfânta Scriptură, care zice: „Mai fericit este a da decât a lua” (Fapte 20,35). Rar se vor găsi piedici din partea aproapelui pentru cel ce iubește și se dăruiește. Așa se bucură neîncetat că reușește în dorința sa, adică să iubească.
Dimpotrivă, cel care iubește lumea cere neîncetat să fie iubit de alții și ca ceilalți să i se dăruiască. Însă aceasta este rareori posibil, ba chiar imposibil. De aceea îi vedem pe acești oameni mâhniți deseori, melancolici și deprimați, căci, precum spun, nu sunt iubiți, nu sunt înțeleși de alții, nu sunt susținuți sau ajutați.
Sunt o mulțime de tineri astăzi care au învățat de mici, din îngrijirea primită, din preabinele pe care l-au avut, să fie în centrul tuturor și care au înțeles că dragostea înseamnă doar ca ceilalți să te iubească și să ți se dăruiască. Astfel că, în momentul în care cineva nu le face pe plac, sunt mâhniți și deprimați și se îmbolnăvesc.
Dragostea înseamnă dăruire. De la mine și de la tine spre ceilalți. Dragostea înseamnă jertfa mea și a ta pentru ceilalți. Dragoste are Domnul Care s-a jertfit pentru noi. Dumnezeu are atâta bogăție de dragoste încât este însăși iubirea. „Dumnezeu este iubire”, spune Scriptura (I Ioan 4,16).
Sfântul Ioan Scărarul scrie: „Iubirea este asemănarea cu Dumnezeu, atât cât îi este cu putință omului...Cel catre Îl iubește pe Domnul l-a iubit mai întâi pe fratele său...”
Pe scurt, cel care îl iubește pe fratele său Îl iubește și Dumnezeu și se aseamănă lui Dumnezeu. Iar cine se aseamănă lui Dumnezeu nu suferă de deprimare. Dumnezeu nu a suferit și nu va suferi niciodată de deprimare.”

Arhim. Spiridonos Logothetis


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!