agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 1015 .



Drum inchis
prose [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Nyckolas ]

2006-02-09  | [This text should be read in romana]    | 




Parea inca o noaptea linistita pentru cei doi politsti care isi duceau veacul intr-o carciuma. Cei doi stateau la o masa si vorbeau despre fotbal, isi beau cafeaua si fumau o tigara, totul parea normal, dar totul avea sa se schimbe pe parcursul noptii.
Cei doi politisti erau Ciprian Natase si Romica Danciu. Ciprian Natase era inalt si solid, parul lung si negru, avea ochii bulbucati si caprui, intr-un cuvant era invers fata de colegul de breazla. Romica Danciu era un barbat scund si grasut, avea o mustata stufoasa si niste urechi clapauge. Parul il avea scurt si blond iar ochii erau mici si de un albastru cristalin.
Natase tocmai terminase de baut cafeaua si se ridica sa plece la baie. Danciu insa ramase la masa si isi suna nevasta care era acasa impreuna cu cei trei copii ai sai. Dupa cateva minute Natase reveni in fuga, Danciu ramase socat, colegul sau avea o rana, de cutit se parea in abdomen.
- Ce ai patit Natase? Intreba ingrijorat acesta.
- Repede, hai la masina, am fost lovit de un huligan, trebuie sa mergem dupa ei, au plecat cu o masina verde. Raspunse acesta printre tuse.
- Bine hai. Zisa imediat Danciu si cei doi plecata la masina.
Danciu se urca la volan si Natase se aseza in spate pentru a se putea intinde, isi lega rana cu o haina si masina porni.
In scurt timp ajunsara masina verde din urma si incepu urmarirea cu adevarat. Soferul masini verde se parea ca era un sofer bun, lua curbele cu usurinta si intorcea masina pe loc fara griji. Danciu avea viata grea cu acesta si in scurt timp masina verde se distantase. Tanase tipa in urechea lui Danciu sa accelereze dar masina verde era mult prea rapida.
Dupa cateva minute de urmarire, politisti pierdura din vedere masina. Cei doi mai continuara sa mearga pe drum dar de gasit numai gasira nimic.
Intr-un final cei doi oprira la un alt magazin pentru a cumpara un pachet de bandaje. Dupa ce Natase fu gata bandajat politisti pornira iaras masina si luara drumul sectiei.
Natase citea o carte iar Danciu se tot gandea la masina verde, era foarte suparat ca reusise sa fie umilit de un hot. Danciu era pierdut in gandurile sale cand in fata masini sari un barbat, Danciu reusi sa franeze cu greu si masina ajunsa intr-un pom.
Danciu si Tanase se coborara din masina si se intoarsara la locul accidentului dar numai era nici un barbat. Cei doi plecara sa caute in parti diferite. Danciu era prin padure si incerca sa gaseasca urma de sange sau ceva, cand fu lovit pe la spate cu ceva in cap, acesta cazu la pamant si cand incerca sa se ridice fu lovit cu un cutit in spate, atacatorul repete gestul de mai multe ori pana cand numai era nici o picatura de viata in victima.
Tanase se intorsese la masina, vazu ca Danciu nu se intorsese asa ca isi aprinsa o tigara, trasa un foc din ea cand vazu pe cineva venind spre el, credea ca era Danciu dar acesta era mai inalt si avea un pistol indreptat spre el. Tanase facu un gest catre pistolul s-au dar numai ajunsa, se auzi o bubuitura si politistul cazu mort la pamant.
A doua zi in ziare lumea putea citi pe prima pagina scris titlul mare „POLITISTI CORUPTI GASITI MORTI INTR-O PADURE DE LA MARGINEA BUCURESTIULUI”. La inmormantere nu venise multa lume, familile celor doi si cativa prieteni politisti, condusi de seful sectiei respective. In padurea de langa cimitir un barbat inalt se uita la ceremonie, mimica fetei exprima tristete:
- Speram sa nu se ajunga aici. Si barbatul isi pusa gluga in cap si pleca nemaiuitandu-se in spate niciodata.

.  |








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!