agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 4454 .



marele tău bulevard
prose [ ]
mosaique din lhasa - jurnal

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [elavictorialuca ]

2007-02-27  | [This text should be read in romana]    | 



aș începe cu glezna, mai sus nu pot îndrăzni, nu mi s-au permis refugii. poți atinge doar o singură dată, darius, o singură dată și, a doua zi, frânturi din mine se transformă în liane. înconjurându-te. fără să știu ce vei face din trupul meu, te voi descătușa de alte femei, o vreme. atât cât voi purta amprentele tale tatuate pe meridianele vântului.

nu mă trezi niciodată cu săruturi, darius, nu știi cât din mine vei transforma în femeia-fecioară, cât în femeia-amantă, cât în femeia-spirit și așa mai departe. nu sunt făcută din material zeiesc, nu pot lua decât forma dorințelor tale. din orice foc aș risipi cenușa, din orice apă aș aduna tăcerea peștilor, din orice metal aș auzi zgomotul, din orice particulă-aer te-aș alege pe tine.

lasă-mă trupului, îmi e cel mai greu aici, în carnea asta inutilă, prin care te plimbi în fiecare noapte. este marele tău bulevard. opera ta nesfârșită, aria imperială. eu nu mi-l recunosc decât prin atingerile tale. nu îl pot numi, nu îl pot purta decât uitat pe marginea trupului tău, singurul loc în care prind viață.

aș pleca din el, uneori, dacă nu mi-ai interzice. dacă nu m-ai opri cu imperativul iubirii, cu facerea asta a dragostei din orice întâlnire pământească.

lasă-mă să îmi prind gleznele în lanțul memoriilor tale, darius, nu pot cere mai mult decât nodurile ce ni s-au predestinat.


.  |








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!